Bändin ja äänimiehen riita yltyi täydeksi mellakaksi lavalla Dallasissa

Kurt Cobain sai vuonna 1991 tuta turvamiehen vihan samaisella klubilla
11.4.2016 14:47

The Orwellsin riehakas keikka Dallasin Trees-nimisellä rokkiklubilla muutama viikko takaperin päättyi kaaokseen. Bändin ja talon henkilökunnan välillä alkoivat nimittäin nyrkit viuhua ja lopulta paikalle tarvittiin poliisivoimia selvittelemään välikohtausta.

Dallas Observerin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan Orwellsin keikka oli välikohtaukseen asti ollut täyttä rock ’n’ rollia. Bändi kannusti yleisöä lavalta hyppimiseen ja crowd-surfaamiseen. Lavalle lenteli alusvaatteita ja bändin laulaja Mario Cuomo piti eräitäkin rintaliivejä kaulakorunaan.

Pahaksi onnekseen Cuomo myös paiskoi mikkiään lavaa vasten, joka oli liikaa talon äänimiehelle. Äänimies katkaisi bändiltä virrat, pisti taustamusiikit soimaan ja sulki verhot bändin eteen.

Yleisön vaatiessa lisää laulaja Cuomo yritti avata verhoja, jolloin äänimies taklasi laulajan ja homma meni painiksi. Seuraavassa hetkessä lava olikin täynnä Orwellsin jäseniä ja klubin henkilökuntaa ja soppa oli valmis.

Tässä erään silminnäkijän kuvaamaa materiaalia keikalta:

Treesin historiasta löytyy aiempikin vastaava tilanne, joka sattui astetta nimekkäämmälle yhtyeelle.

Nirvana esiintyi klubilla lokakuussa 1991, kun Kurt Cobain hyppäsi yleisöön ja löi häntä repinyttä turvamiestä kitarallaan. Turvamies iski lavalle lopulta takaisin nousseen Cobainin tantereeseen, ja keikka keskeytyi tästä syntyneeseen kaaokseen.

Orwellsin laulaja Cuomo viittasikin oman keikkansa aikana välispiikissään tähän samaiseen Cobain-välikohtaukseen.

Lisää luettavaa