Dave Mustaine nostaa hattua Slayerin lopettamispäätökselle – ”He lopettavat, mutta lähtevät rysäyksellä”

Vaikka Slayer loppuu, en usko että Kerry King lopettaa, ennustaa Mega-Dave.
23.3.2018 19:04

Slayerin tammikuussa uutisoitu lopettamispäätös ja alkanut jäähyväiskiertue ovat saaneet monet fanit ja muusikkokollegat osoittamaan kunnioitusta thrash metal -legendoille. Tällä kertaa vuorossa on Megadeth-nokkamies Dave Mustaine, joka kertoi ajatuksistaan Metal Hammer -lehdessä.

– Ensinnäkin: en ajattele, että Slayer rauhoittuu. Se bändi ei tule ”rauhoittumaan” minkään edessä. He lopettavat, mutta lähtevät rysäyksellä. Hyvää on se, että he ovat antaneet metallille – etenkin thrashille – niin paljon ja vaikka Slayer loppuu, en usko että Kerry King lopettaa, Mustaine kirjoittaa.

Kuten bändien fanit taatusti tietävätkin Kerry King soitti hetken aikaa Megadethin riveissä auttaakseen ystäväänsä Mustainea sillä välin, kun kolmihenkinen bändi etsi itselleen toista kitaristia.

– Hän oli eri mies silloin… hänellä oli pitkät hiukset! Muistan menneeni käymään Kerryn talossa, jossa hän istui lattialla vasaran, nahkapalan ja naulojen kanssa. Hän hakkasi nauloja läpi tekemästään jutusta, jonka hän puki vatsansa ympärille, kun hänen sheriffinä työskennellyt isänsä, joka kutsui kaikkia persläviksi, istui hänen takanaan nojatuolissa, Mustaine muistelee.

Mega-Dave paljastaa, että Kingien takapihalla oli autotalli, joka oli täynnä Kerryn lava-asusteisiinsa tarvitsemia materiaaleja. Kun Megadeth soitti ensimmäisiä keikkojaan, bändi sai rakennella armeijateemaiset lavarekvisiittansa hiukkasäkeistä ja piikkilangasta lähtien Kerryn takapihalla.

– Olemme kiertäneet sen jälkeen yhdessä satakunta keikkaa, ja välimme ovat olleet toisinaan paremmat ja toisinaan huonommat, koska kuten varmaan tiedätte: Kerry on hyvin suorapuheinen ja joskus hän vitsailee ihmisistä ja joskus ei. Mutta hän on ollut hieno ystävä ja minulla on valtaisa kunnioitus Slayerin uraa kohtaan.

Mustaine kertoo ajattelevansa, että jos metallimusiikissa olisi mittari, se loppuisi jossain ”extremen” kohdalla ja se olisi Slayerin paikka. Megadeth-kipparin mukaan äärimmäisyys erottaa Slayerin edukseen muista bändeistä.

Lisää luettavaa