Deep Purple -rumpali toteaa musiikkibisneksen muuttuneen täysin yhtyeen kulta-ajoista – ”Roolit ovat kääntyneet totaalisesti”

Ian Paice ymmärtää yhtyetoverinsa Roger Gloverin taannoisia lausuntoja albumiformaatin kuolemisesta.
11.6.2017 16:18

Huhtikuussa uuden InFinite-albuminsa julkaisseen Deep Purplen Ian Paice otti hiljattain kantaa Rock Talk With Mitch Lafonille (Blabbermouthin litteroimana) myöntämässään haastattelussa yhtyetoverinsa Roger Gloverin taannoisiin kommentteihin albumien olevan kuoleva taidemuoto.

”Se on yleistämistä. Kaikki tietävät, että levyteollisuus ei ole samassa jamassa kuin 20 vuotta sitten, eikä todellakaan samassa kunnossa kuin 40 vuotta sitten”, mies toteaa. ”Mikäli olit tarpeeksi onnekas saamaan hitin noina aikoina, elit sillä ja myit levyäsi rundaamalla. Nyt tilanne on täysin päinvastainen — tienaat esiintymällä ja teet levyjä saadaksesi uutta musiikkia ja muistuttaaksesi ihmisiä olemassaolostasi. Roolit ovat kääntyneet totaalisesti.”

”Monet artistit eivät tee enää albumeja — he julkaisevat vain singlejä tai ep:itä — koska fakta on, että ansaitset nykyisin elantosi lavalla. Mutta me olemme aina tehneet albumeita. Meillä on ollut muutamia singlejä, jotka olemme tehneet pakotettuina tai ne ovat peräisin albumeiltamme. Niin me toimimmme. Olemme tehneet sitä jo niin kauan, ja kohtuullisella menestyksellä, että emme näe tarvetta muuttaa toimintatapojamme. Mutta noin yleisesti Roger on oikeassa — ihmiset eivät kiinny albumeihin enää samalla tavoin kuin ennen. En siis usko hänen varsinaisesti valitelleen tilannetta. Maailma on vain nykyisin sellainen.”

Lisää luettavaa