The Doorsin Isle Of Wight -konserttielokuva vuodelta 1970 julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan – katso traileri

Kyseessä on tiettävästi viimeinen videokameroin taltioitu The Doors -keikka.
15.12.2017 12:09

The Doors -yhtyeen keikka Isle Of Wight -festivaaleilla elokuussa 1970 lukeutuu seuraavana kesänä menehtyneen Jim Morrisonin viimeisiin esiintymisiin. Paikalla oli myös kameraryhmä ja pätkiä festivaalin keikoista on nähty aiemmin Murray Lernerin ohjaamassa Message To Love -dokumentissa (1997). Nyt tämä tiettävästi viimeinen videoitu The Doorsin alkuperäiskokoonpanon keikka julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan 23. helmikuuta.

Dvd- ja blu-ray-formaatissa julkaistavan taltioinnin uudesta 5.1-miksauksesta vastaa yhtyeen pitkäaikainen luottoääniteknikko Bruce Botnick. Julkaisu sisältää alkuperäisnauhoista restauroidun konserttivideon lisäksi 17-minuuttisen This Is The End -bonusvideon, jossa Lerner haastattelee yhtyeen elossa olevia jäseniä John Densmorea ja Robby Kriegeria sekä manageri Bill Siddonsia. Mukana on myös arkistomateriaalia Ray Manzarekin haastattelusta vuodelta 2002.

”Soitimme kontrolloidulla raivolla ja Jimin ääni oli loistavassa kunnossa. Hän lauloi täysillä, muttei liikauttanut ainoatakaan lihasta. Dionysos oli kahlittu”, Manzarek kommentoi keikkaa.

Lisää luettavaa