Ei mennyt kuten Strömsössä: musiikkivideota kuvannut laulajatar vandalisoi rauhoitetun puun, ”luulin että se on kuollut”

30.5.2016 22:57

Brittiläisellä Beth Ortonilla on ollut varmasti parempiakin viikonloppuja kuin tämä juuri ohi mennyt. Kalifornian Joshua Treen kansallispuistossa uutta musiikkivideota kuvannut Orton meni hölmöyksissään maalaamaan yhden rauhoitetun joosuanpuun spraymaaleilla, mikä pillastutti ensin puiston työntekijät ja seuraavaksi yleisön. Asiasta uutisoi Billboard.

Aavikoilla kasvavat Joosuanpuut kärsivät ilmastonmuutoksesta. Kansallispuisto on ilmoittanut pelkäävänsä, että niiden määrä laskee 90% vuosisadan loppuun mennessä. Joosuanpuita uhkaavat myös alueen maastopalot.

Orton pahoitteli virhettään sosiaalisessa mediassa heti, kun asioiden oikea laita tuli ilmi. Tierney Gearonin ohjaama musiikkivideo otettiin sekin pois levityksestä. ”Olen niin pahoillani. Tämä on kuvottava tilanne. Minulle kerrottiin, että puu on kuollut”, Orton kirjoitti Facebookissa.

Sillä aikaa Joshua Treen puiston asukas on pystyttänyt verkkoadressin, jossa vaaditaan Ortonilta konkreettisia tekoja virheen hyvittämiseksi. Adressi on kerännyt toistaiseksi 878 allekirjoitusta.

Lisää luettavaa