Elokuvasäveltäjä rakensi kauhuleffojen äänimaailmoja varten oman soittimen – Tältä painajaiset kuulostavat

The Apprehension Enginellä ei kannata soitella tuutulauluja.
28.6.2017 10:51

Mark Korven on kauhuelokuviin erikoistunut elokuvasäveltäjä, jonka taidonnäytteitä on kuultu muun muassa elokuvissa Cube: Kuutio (1997) sekä The Witch (2015). Kyllästyttyään samoihin vanhoihin digitaalisiin efekteihin hän alkoi metsästää sopivaa soitinta, jolla luoda täydellisesti kauhuelokuviin istuvaa musiikkia ja äänimaailmaa. Koska sellaista ei ollut olemassa, päätti hän tehdä sellaisen itse.

Korven lyöttäytyi yhteen soitinrakentaja Tony Duggan-Smithin kanssa ja yhdessä he loivat The Apprehension Engine -nimisen soittimen, jollaisesta mikä tahansa ambient-, doom- ja kauhubändi näkee märkiä päiväunia. Erinäisistä työkaluista ja mekaanisista osista kootusta soittimesta irtoaakin todella autenttisia painajaisääniä, kuten yllä olevalta videolta voidaan todeta.

– Tavallisesti instrumenttia soittaessa odotetaan sen tuottavan miellyttävää ääntä. Mutta tämän soittimen tarkoitus on taas tuottaa mahdollisimman häiritsevää ääntä, jota ei pysty tuottamaan oikeastaan millään muulla tavalla. Se ei ole musiikkia perinteisen määritelmän mukaan, mutta sen soittaminen herättää kuitenkin vahvoja tuntemuksia, Korven kertoo The Great Big Storyn esittelyvideolla, jonka voit katsoa tuosta alapuolelta.

Lisää luettavaa