Entinen Guns N’ Roses -kitaristi paljastaa kärsivänsä vakavista sydänongelmista: ”Jopa huoneen poikki käveleminen on vaikeaa”

Buckethead sai lääkäriltään huolestuttavia uutisia.
12.10.2017 20:47

Guns N’ Rosesissa vuosituhannen vaihteessa vaikuttanut ja julkaisumääriltään varsin mittavalta soolouraltaan tuttu Buckethead, oikealta nimeltään Brian Carroll, paljastaa kärsivänsä vakavista terveyshuolista. Suhteellisen omalaatuisen artistipersoonan omaava kitaravirtuoosi kertoo nimittäin Coming Alive -podcastin haastattelussa, että hänen kiusanaan ovat viime aikoina pahemmiksi äityneet sydämen rytmihäiriöt.

”Jos viime aikaisista puhutaan, niin minulla on todettu sydänongelma, jossa sydämeni sykkii väärään tahtiin”, mies vastaa kysymykseen elämänsä rankimmista kokemuksista. ”Se on tehnyt sitä jo pidemmän aikaa, mutta se on nyt voimistunut ja mennyt todella pahaksi. En tiennyt ollenkaan mitä oli meneillään ja yritin aiemmin vain tulla asian kanssa toimeen. Annoin sydämen toimia omillaan ja välillä se saattoikin rauhoittua, mutta lopulta se taas voimistui niin häiritseväksi, että menin lääkärille ja minulle sanottiin, että ’Olet aivan infarktin rajoilla’. Olin ihan että ’Oho’, sillä tunsin kuitenkin vointini sen verran hyväksi ennen tätä ongelmaa ja kaikki meni muutoinkin hyvin.

Lääkärit ehdottivat minulle operaatiota nimeltään ablaatio, jossa sydän ikään kuin jäädytetään. Sen pitäisi vaikuttaa jotenkin hermoihin, sydämeni itsessään on terve ja se saattaa olla geneettinen juttu, mutta kukaan ei tiedä varmasti. Kävin toimenpiteessä, mutta se ei varsinaisesti ratkaissut asiaa ja joudun edelleen tulemaan sen kanssa toimeen. Joudun syömään lääkkeitä, joka on minulle vierasta, koska en ole koskaan käyttänyt mitään – vaikkakin syömiseni ja juomiseni taitavat olla välistä mömmöjäkin epäterveellisempiä.

Tämä on kuitenkin rankkaa, koska oireet ovat pelottavia. Jopa huoneen poikki käveleminen on vaikeaa. Olen kuitenkin kiitollinen lääkkeille, koska ne pitävät taudin aisoissa, mutta silti se tuntuu pahalta. Tämä juttu tuntuu olevan nyt osa minua, enkä voi oikein paeta sitä. Olen jatkuvasti tietoinen sydämeni sykkeestä, enkä ole ennen tuntenut tällä tavoin, joten se todellakin pelottaa minua. Näen kuitenkin tilanteessa myös hyviä puolia, koska minun tulee nyt todellakin panostaa haluamiini asioihin. Tunnen eräänlaista hoppua toimia.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa