Entisen nistin sovitustyö – ilahduttava tarina siitä, miten RHCP:n John Frusciante korvasi kymmenen vuotta vanhan syntinsä

31.7.2018 10:51

Koskaan ei ole liian myöhästä oikaista vanhoja vääryyksiä, todistaa John Frusciante. Dave Navarro, joka itsekin soitti Red Hot Chili Peppersissä vuosina 1993–98, kertoi hiljattain kiintoisan tarinan siitä, miten pitkäaikainen RHCP-kitaristi halusi eräänä kauniina päivänä paikata menneitä konnuuksiaan. Asiasta raportoi Alternative Nation.

Sekä Navarro että Frusciante ovat painineet huumeongelmien kanssa, ja kun viimeksi mainittu kirjautui päihdeklinikalle joskus 1990-luvun melskeissä, hän otti yhteyttä Navarroon ja pyysi lainaksi kitaraa, jotta laitoksessa saisi ajan kulumaan paremmin. Navarro veikin Frusciantelle Gibson Les Paulin, mutta takaisin hän ei sitä koskaan saanut – Frusciante kirjautui pois klinikalta, katosi ja vai kitaran mukanaan.

Kymmenisen vuotta myöhemmin Navarro sai kuitenkin puhelinsoiton, ja langan toisessa päässä oli Frusciante, joka halusi tulla käymään. Lupa heltisi, ja hetken kuluttua Frusciante seisoi Navarron oven takana kitaralaukku kainalossaan. Hän ei kuitenkaan ollut tullut jamittelemaan, vaan tuomaan uuden Les Paulin varastamansa tilalle.

”John sanoi, että halusi antaa sen kitaran minulle, koska oli vuosia sitten myynyt edellisen Les Paulin huumerahaa saadakseen. Nyt hän halusi sovittaa asian”, Navarro kertoo. ”Tavallaan tämä uusi kitara onkin merkityksellisempi kuin se vanha.”

Arvostettavaa toimintaa! Kaikkea hyvää Mr. Frusciantelle nykyisiin seikkailuihinsa, toivottavasti lahjakkaasta soittajasta kuullaan jatkossakin.

Lisää luettavaa