”ESP voi ilokseen ilmoittaa, ettemme ole uutuusalbumilla mukana” – Kitarayhtiö vinoilee tyylikkäästi ilmaisuaan keventäneelle Linkin Parkille

15.4.2017 18:43

Linkin Park on keventänyt ilmaisuaan huomattavasti sitten 2000-luvun alkuvuosien tulevalla One More Light -albumillaan. Yhtyeen räppäri Mike Shinoda kommentoi tyylinvaihdosta All Things Loudille poimimalla tunnetun kitaramerkin esimerkiksi siitä, minkätyyppistä soundia uutukaiselta ei ainakaan kannata odottaa.

Miehen kitaristipiireissä, ja vähän muuallakin, närää herättänyt kommentti kuului kokonaisuudessaan seuraavasti: ”Yhden kappaleen kuuleminen erikseen, kuten nyt vaikkapa Heavyn, on vain osa kokonaisuutta. Sen sanottuani, mikäli odotat vain ESP-kitaroita ajettuina Rectifiereiden läpi, tämä albumi ei ole sinulle. Tule toki keikalle, sillä siellä kuulet sinullekin tarkoitettuja biisejä! Tämä ei vain ole sinun albumisi.”

Kitaravalmistaja ESP ei vähemmän yllättäen ollut nimensä huolimattomasta pudottelusta täysin mielissään ja julkaisi oman, sangen tyylikkään vastineensa Shinodan aatoksille verkkosivuillaan.

”Ajattelimme, että ’oho, sepä oli kummallisesti sanottu! Mitä se edes tarkoittaa?’ Mutta sitten laitoimme kommentit oikeaan kontekstiin, jossa Shinoda avasi eroja uuden popimman Linkin Parkin ja kitaravetoisemman soundin ystävien odotusten välillä. Hän sanoi: ’Yhden kappaleen kuuleminen erikseen, kuten vaikkapa Heavy, on vain osa kokonaisuutta. Sen sanottuani, mikäli odotat vain ESP-kitaroita ajettuina Rectifiereiden läpi, tämä albumi ei ole sinulle. Tule toki keikalle, sillä siellä kuulet sinullekin tarkoitettuja biisejä! Tämä ei vain ole sinun albumisi.'”

”Ok, reilu peli. Kun hoksasimme, että ESP Guitars edusti tässä yhteydessä suorastaan ikonisesti voimakasta raskaan musiikin soundia ja se on juuri sitä, mitä ihmisten ei tulisi uudelta Linkin Park -levyltä odottaa, tajusimme koko kuvion. Sitten kuuntelimme kokeeksi yhden kappaleen levyltä ja… tosiaan. Mike on aivan oikeassa: siellä ei ole ESP:n soundia. Ei todellakaan.”

”Joten, ESP voi ilokseen ilmoittaa, ettemme ole uutuusalbumilla mukana, vaikka toivotamme yhtyeelle toki onnea uusissa seikkailuissaan.”

Lisää luettavaa