Faith No More -rumpali joutui Sharon Osbournen huijaamaksi

22.5.2015 08:57

Paluun tehneen amerikkalaisen alternative/metallipioneeri Faith No Moren rumpali Mike Bordin soitti Ozzy Osbournen yhtyeessä vuosina 1996-2010.

Vuonna 2002 Ozzyn managerivaimo Sharon Osbourne päätti, että klassisten Ozzy-albumien Blizzard Of Ozz (1980) ja Diary Of A Madman (1981) basso- ja rumpuraidat täytyy nauhoittaa uudelleen. Syynä oli se, että alkuperäiset bassot ja rummut soittaneet herramiehet, siis Bob Daisley ja Lee Kerslake, olivat haastaneet Ozzyn ja Sharonin oikeuteen rojaltiriitojen vuoksi.

Bordin pyydettiinkin studioon, kuten myös tuolloin Ozzyn yhtyeessä vaikuttanut basisti Robert Trujillo. Miesten eteen lyötiin vanhat biisit ja studion punainen valo alkoi palaa. Kun totuus selvisi niin muusikoille kuin faneillekin, fiilis ei ollut kovin korkealla.

– En kiistä tapahtunutta, mutta omaksi puolustuksekseni haluan sanoa, etten todellakaan tiennyt, mitä olimme tekemässä. Minun käskettiin soittaa studiossa näitä vanhoja klassisia kappaleita ja se tuntui vähintään kummalliselta… Ihmettelin, mikä tämän jutun tarkoitus oikein on, Bordin sanoo tuoreessa haastattelussa.

Blizzard Of Ozz ja Diary Of A Madman ovat aivan maagisia levytyksiä. Tämä kertokoon jotakin kunnioituksestani alkuperäisiä versioita kohtaan… Luuletko tosiaan, että haluaisin tietoisesti olla ”tuhoamassa” jotakin näin arvokasta?

Itse asiassa myös Ozzy on ilmaissut inhonsa levyjen uusia versioita kohtaan.

– Sharon oli silloin mukana kaikenlaisissa lakitaisteluissa, enkä ollut lainkaan selvillä, mitä kaikkea tuolloin tapahtui. Kun ymmärsin, mistä on tällä kerralla kysymys, tiedustelin asiaa Sharonilta. Hän painotti, ettei muita vaihtoehtoja enää ollut – levyt täytyi nauhoittaa uudelleen (lakikiistojen välttämiseksi). Vastasin, ettei tämä voi mennä näin ja ilmoitin, että haluan alkuperäiset levyt takaisin kauppojen hyllyille.

Lue lisääFaith No Moresta tuoreesta Soundista ja katso alla Over The Mountainin liveversio:

Lisää luettavaa