Father John Misty lahjoittaa konsertin tuoton LGBT-nuoria tukevaan työhön vastustaakseen ”paskaa lakia”

20.4.2016 19:16

Osa lukijoistamme on varmaan kuullut Yhdysvalloissa muutamien osavaltioiden hyväksymistä lakialoitteista, jotka syrjivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Tästä syystä monet eturivin artistit, kuten Bruce Springsteen, Ringo Starr, Pearl Jam ja Boston ovat peruneet keikkojaan Pohjois-Carolinassa vastustaakseen syrjivää HB2-lakia, jonka perusteella yritys voi muun muassa kieltäytyä palvelemasta seksuaalivähemmistöjä.

Jotkut artistit eivät ole peruneet konserttejaan, vaan ovat päättäneet lahjoittaa niistä saadun tuoton vähemmistöryhmiä tukevaan toimintaan. Näitä ovat esimerkiksi Cindy Lauper ja viimeisimpänä Father John Misty.

– Laki on yksiselitteisesti pelkkää paskaa. Jos kokisin tukevani tätä pelokasta, pikkumaista ja tietämätöntä hölynpölyä esiintymällä faneilleni Pohjois-Carolinassa, en todellakaan soittaisi siellä, Father John Misty kertoi Rolling Stone -lehdelle.

– Soitan myös osavaltioissa, joissa alistetaan naisia, peukaloidaan äänestyksiä, puolustetaan älytöntä asepolitiikkaa ja niin edelleen. Nämä kaikki ovat selvästi säröjä systeemissä. Mutta soittamalla koen osoittavani kiinnostusta amerikkalaisten ahdinkoon.

Father John Misty esiintyy Pohjois-Carolinan Charlottessa 27. huhtikuuta. Konsertin tuotto lahjoitetaan LGBT-nuoria tukevalle Time Out Youth -järjestölle.

Lisää luettavaa