Flea vaatii kouluihin kunnon musiikinopetusta – RHCP-basisti vertaa taideopetuksen leikkauksia lasten pahoinpitelyyn

Basistin itse perustama musiikkikonservatorio toimii Los Angelesissa.
15.8.2017 16:06

Red Hot Chili Peppersin armoitettu basistimestari Flea keskusteli Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa koulujen musiikinopetuksesta. Hän muistelee kauhistuneensa vierailtuaan 2000-luvun alussa Los Angelesin Fairfax Senior High Schoolissa, jossa hän itsekin aikanaan opiskeli. Musiikkiluokassa ei ollut tuolloin instrumentteja eikä edes vakituista opettajaa.

”Siellä oli ehkä yksi tai kaksi akustista kitaraa, mankka ja vapaaehtoispohjalta toimiva opettaja, ja luokka istuskeli keskustellen musiikista. Olin todella lannistunut”, Flea kertoo.

”Ihmettelin, missä koulun bändi on. Minulle kerrottiin, että heidän oli pitänyt leikata rahoitus kaikelta sellaiselta. Opettajille ei ollut enää soittimia. Olin järkyttynyt.”

Kun Flea luki myöhemmin jazzmuusikko Horace Tapscottin perustamasta musiikkikoulusta, hän perusti itsekin vuonna 2001 Silverlaken musiikkikonservatorion.

Los Angelesissa operoiva, voittoa tavoittelematon koulu tarjoaa yksityistunteja klassisen musiikin ja populaarimusiikin harrastajille sekä lisäksi mahdollisuuden soittaa bändissä tai orkesterissa. Jotkut harrastajat saavat myös soittotunteja ilmaiseksi tai mahdollisuuden lainata instrumentteja omaan käyttöönsä.

Nyt Flea on tuohtunut Yhdysvaltain hallinnon suunnitelmista leikata taideaineiden opetuksen määrärahoja.

”Se on lasten pahoinpitelyä. Se on yksinkertaisesti väärin”, basisti tokaisee.

Silverlaken konservatorion vuosikonsertti järjestetään jälleen 9. syyskuuta. Red Hot Chili Peppers esiintyy illan tähtenä koulun omien oppilaiden lisäksi.

Lisää luettavaa