!Godspeed You! Black Emperor saapuu Suomeen!

Luvassa eeppistä herkkua niin korville kuin silmillekin.
18.10.2017 11:13

Juuri komean Luciferian Towers -albumin julkaissut, post rockin suurin ja kaunein Godspeed You! Black Emperor saapuu keväällä Suomeen. Kulttibändi soittaa myös visuaalisesti komean show’n Helsingin The Circuksessa 10.4.2018.

Montrealissa vuonna 1994 perustettu Godspeed You! Black Emperor on vaikuttanut suurieleisesti maalailevan, kuiskauksesta raivoon yltyvän instrumentaalimusiikin kehitykseen suuresti. Sen jättämälle jäljelle ja avaamille oville ovat velkaa niin Sigur Ros kuin Mogwaikin.

GY!BEn musiikki nojaa kitaroilla, rummuilla ja jousilla rakennettuihin, pitkiin ja alati kasvaviin teoksiin, jotka yhdistelevät elokuvallista taidemusiikkia krautrockiin.

Triona aloittanut mutta jopa kymmenhenkisenä nykyään esiintyvä GY!BE loi maineensa vuonna 1997 julkaistulla F#A#∞-klassikolla, jonka jälkeen enemmän tai vähemmän samalla konspetilla tehtyjä albumimammutteja on ilmestynyt useita. Vuodet 2003-2009 yhtye piti taukoa, mutta on tauon jälkeen ollut kiitettävän aktiivinen niin levytys- kuin keikkarintamalla.

Viimeksi GY!BE vieraili Suomessa kesän 2013 Flow’ssa.

Keikan liput tulevat myyntiin maanantaina 23.10.

Lisää luettavaa