Helsinkiläinen heavy metal -jyrä voittoisana – sai tavaramerkkioikeuden nimeensä kansainvälisen juomajätin vastustuksesta huolimatta

9.12.2016 21:50

Viihdelehti Stara raportoi ersikummallisesta nimikiistasta, jossa energiajuomayhtiö Monster Energy Company yritti estää Helsingistä ponnistavaa Battle Beast -yhtyettä saamasta tavaramerkkioikeutta omaan nimeensä ja logoonsa. Perusteet toimilleen yhtiö löytää siitä, että se on jo aikapäiviä sitten rekisteröinyt lukuisia iskulauseita, joissa sana ”beast” näyttelee merkittävää osaa. Näihin lukeutuvat muun muassa ”Unleash the Beast!” ja ”Rehab the Beast!” -sloganit.

Patentti- ja rekisterihallitus on nyt ratkaissut kiistan ja toteaa päätöksessään, että tavaramerkit eroavat niin olennaisesti toisistaan, että niiden välille ei voida katsoa muodostuvan sekaannusvaaraa. Näin ollen juomayhtiön rekisteröimät iskulauseet eivät muodosta estettä yhtyeen nimen tavaramerkiksi rekisteröimisessä. Monster Energy Companylla on kuitenkin vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä markkinaoikeuteen, joten täysin selvillä vesillä Battle Beast ei tavaramerkkinsä kanssa vielä suinkaan seilaa.

Jääkäämme siis odottelemaan juomajätin seuraavaa siirtoa.

Lisää luettavaa