Lähes kahdeksan minuuttia sisuskaluja järisyttävää doom-herkkua – Ensisoitossa Hooded Menacen uusi teos

Kauhuelokuvien inspiroimaa raskautta Joensuusta.
25.10.2017 17:00

Joensuulainen doom- ja death metalin alueella mestaroiva Hooded Menace julkaisee 25.1.2018 viidennen albuminsa Ossuarium Silhouettes Unhallowed. Albumin myötä yhtye vaihtaa levy-yhtiötä Relapselta Season Of Mistille.

Nyt Soundin ensisoitossa kuullaan äärimmäisen vakuuttavasti koko lähes kahdeksanminuuttisen kestonsa ajan möyryävä Charnel Reflections -kappale, joka on ensimmäinen näyte tulevalta pitkäsoitolta.

Hooded Menacen kitaristi Lasse valottaa albumin kappaleiden taustoja:

– Alun perin emme aikoineet paljastaa uuden albumin tekstien innoittajina käytettyjä kauhuelokuvia, koska halusimme välttää kuulijoiden ennakkoasenteita, ja koska yksikään teksti ei suoraan pohjaudu mihinkään leffaan, vaan on vain inspiroitunut niistä – siinä on iso ero. Mutta, koska Halloweenkin lähestyy, tehdäänpä poikkeus sääntöön ja paljastetaan elokuva, joka inspiroi Charnel Reflectionsin lyriikat. Kyseessä on Demons of the Mind vuodelta 1972.

– Elokuva on vain aloituspiste, tavallaan inspiraatio, ja lyriikat ovat pitkälti tajunnanvirtaa, melko surrealistisia ja vertauskuvallisia. Pohjalta löytyvä teema on varmaankin hulluus, Lasse pohtii.

– Pidän siitä, kuinka musiikki liukuu pehmeästi mutta määrätietoisesti tunnelmasta toiseen – se on sekä rauhallista että villiä – ja uskon, että se sopii lyriikoihin hyvin.

Lisää luettavaa