Ikonisen Motörhead-logon luoja ei varsinaisesti lyönyt rahoiksi luomuksellaan – suunnittelija paljastaa palkkionsa olleen vaivaiset 30 puntaa

12.5.2017 21:01

Planet Rock Magazine juhlistaa uusimmassa numerossaan Motörheadia, päästäen ääneen monia vuosien varrella yhtyeen kanssa yhteistyötä tehneitä tai muutoin sen kanssa tekemisissä olleita hahmoja. Yksi näistä on taiteilija/suunnittelija Phil Smee, joka auttoi luomaan legendaariseksi muodostuneen Motörheadin debyyttialbumin kansikuvan ja siinä sivussa vaikuttamaan hieman orkesterin maskotti Snaggletoothin habitukseenkin.

Rock On record -kaupan ja Chiswick Records -levy-yhtiön perustaneen Ted Carrollin tuntenut mies muistelee lehdelle, kuinka yhteistyö sai alkunsa vierailusta Lemmy Kilmisterin ”kertakaikkiaan kammottavassa” Notting Hillissä sijainneessa asumuksessa.

– Lemmyllä oli tuolloin jo kuva sian päästä, jonka hänen ystävänsä Joe Petagno oli tehnyt. Hän kysyi: ”Voitko tehdä siihen logon Phil? Yritä saada se näyttämään… germaaniselta.”

Gootahtavia kirjaimia Letraset-arkistaan valikoinut Smee kertoo päätyneensä kuuluisaan ö-kirjaimeen kokolailla sattumalta.

– Olin jo käyttänyt monet kirjaimistani, joten kun pääsin toiseen o-kirjaimeen asti, päädyin käyttämään pilkut omaavaa erikoisversiota. Ajattelin: ”Hmmm, tämähän se vasta germaaniselta näyttääkin!”

Mies ei ollut luomukseensa lopulta kuitenkaan täysin tyytyväinen, mutta päätyi silti jättämään liiallisen hienosäädön väliin jo palkkionsa pienuudestakin johtuen.

– Palkkioni oli 30:n punnan luotto Tedin kauppaan, joten ajattelin, etten ala muuttelemaan mitään. Siitä olisi aivan liian paljon vaivaa. Kun olin valmis, ajattelin että lopputulos näytti hieman amatöörimäiseltä, piirros oli näet musta valkoisella pohjalla, joten ajattelin tehdä siitä negatiiviversion. Yhtäkkiä se näyttikin todella hyvältä. Piirroksena Snaggletooth oli hyvä, mutta värit käännettyinä se näytti todella mielenkiintoiselta ja kauniilta.

– Nykyään albuminkantta näkee T-paidoissa, tatuoinneissa ja kaikkialla. Kaikki mitä minä siitä sain, oli 30 punnan luotto kauppaan, mutta en ole katkera. Oli hienoa päästä suunnittelemaan niin ikoninen logo.

Lisää luettavaa