Ilosaarirock kiinnitti uusia artisteja | Soundi

Ilosaarirock kiinnitti uusia artisteja

Joensuun Laulurinteellä 12.-14. heinäkuuta soiva Ilosaarirock on kiinnittänyt erittäin kehutun amerikkalaisen Between The Buried And Me -metalliyhtyeen - eikä tiedotteen kuvailu ole edes liioittelua: "Bändin musiikki koostuu miltei mielisairaan monipolvisista sovituksista, ultranopeista sooloista, sekopäisistä  tahtilajinvaihdoksista ja laajasta instrumenttivalikoimasta". 

Myös ruotsalainen raskassarjalainen Adept on liittynyt Ilosaaren esiintyjäkaartiin.

Suomalaisnimistä Itä-Suomeen matkaavat Michael Monroe, Finntroll, Rytmihäiriö, Eternal Tears Of Sorrow, ja Pertti Kurikan Nimipäivät.

Tapahtuman aikaisempia kiinnityksiä ovat muun muassa Motörhead, Nightwish, Sigur Rós, Hot Chip, Squarepusher, Witchcraft ja Pelican.

Ilosaarirockin kahden päivän ennakkoliput maksavat 85 euroa ja lisätietoa löytyy täältä.

Tähän liittyvät jutut

Valtio vihaa sua! Kotimaisen punkrockin lähihistoria koviin kansiin

Huhtikuussa ilmestyvä uutuuskirja syväluotaa suomalaisen punkin ja hardcoren kapinallista tarinaa vuosilta 1985–2015.

Aina mun pitää - Uuden musiikin kilpailussa tarjolla Pertti Kurikan Nimipäiviä

Sony Musicin kiinnittämä Pertti Kurikan Nimipäivät osallistuu Uuden musiikin kilpailuun - punkbändi saatetaan siis nähdä Suomen edustajana Wienissä toukokuussa 2015 järjestettävissä Euroviisuissa. Se olisikin hieno juttu - syntyisiköhän PKN:n taakse jopa samantyyppinen eurooppalainen kansanliike, joka vei Lordin aikoinaan voittoon asti?Yhtyeen kilpailubisi on Aina mun pitää.- Biisi syntyi niin että Pertti teki riffin ja mä tein sanat. Se kertoo siitä, että ihmisen pitää aina päivisin tehdä jotain asioita. Toiset tekee toisenlaisia asioita ja toiset tekee toisia asioita.

Pertti Kurikan Nimipäivien jäähyväiset peruttu

Pertti Kurikan Nimipäivät lähtee kymmenen päivän mittaiselle Englannin­-rundille aikavälillä 11.-­21. joulukuuta. Se olikin vähällä jäädä yhtyeen viimeiseksi. "Solisti Kari Aallolle iski kyllästyminen ja jossakin vaiheessa näytti jo siltä, ettei bändi jatka näiden keikkojen jälkeen", kertoo yhtyeen manageri Kalle Pajamaa.Onneksi tummat pilvet ovat nyt kaikonneet yhtyeen taivaalta.- Kari sanoi, että PKN jatkaa Englannin­-kiertueen jälkeen. Kiinaankin pitäisi lähteä. Oltaisiin vain yksi päivä ja lähdettäisiin takaisin kotiin. Sitten olisi monta päivää vapaata.

"Kummitus tulee kylään kahville ja ruokaa!" - usko pois, et voi elää ilman tätä rockmuusikon kirjaa

Vähintäänkin erinomaisen Pertti Kurikan Nimipäivät -orkesterin kitaristi Pertti Kurikka alias Kalevi Helvetti on julkaissut omaa nimeään kantavan kirjan, joka sisältää hurjia kauhutarinoita kirosanoilla maustettuna."Luuranko tulee kylään ja tappaa kaikki ihmiset" ja niin edelleen. Kalevi Helvetti -kirjan on kustantanut meksikolainen Ediciones Hungria ja teos on tilattavissa täältä. Tuossa alempana on pari mahtavaa mainostraileria.Kerrottakoon myös, että Kurikka-basisti Sami Helteen ja hänen kavereidensa ideasta lähtenyt hyväntekeväisyyskonsertti SalamaRock soi Helsingin Korjaamolla 27.

Hellettä, hikeä ja yhteislaulua – Wanaja Festival 2014 | 18.–20.7. Hämeenlinna

Wanaja Festival järjestettiin Hämeenlinnan Linnanpuistossa totuttuun tapaan heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Ennakkotietojen perusteella oltiin saatu varautua epävakaiseen, joskin hellerajoja hipovan lämpimään säähän.

Saattohoidossa ollut muusikko teki levyn viimeisillä voimillaan - Myös Michael Monroe vierailee albumilla

Kokeellisen rockyhtyeen Plain Faden kantavana voimana tutuksi tullut Juho Koivuaho menehtyi syksyllä 2013 lymfaattisen leukemian seurauksena. Viimeisillä voimillaan Juho halusi vielä tehdä sooloalbumin, joka tallennettiin Juhon ja ystäviensä toimesta hänen ollessaan kotonaan saattohoidossa.Nyt ystävät ovat julkaisemassa Juhon viimeiseksi jäänyttä levyä yhteisörahoituksen avulla. Tampereen kaupunginosan mukaan nimettyä Victims Of Ikuri -projektia voi tukea osallistumalla albumin tekokustannuksiin ennakkomaksun muodossa Mesenaatti-sivustolla.

Palefacella lupa uuteen musiikkivideoon

Kotimaisen kantaaottavan hiphopin kärkinimiin kuuluva Paleface on julkaissut musiikkivideon viime viikolla ilmestyneeseen Mull' on lupa -singleen. Videon on ohjannut Teemu Niukkanen.