Iltalehden selvitys paljastaa, että meno metal-festivaaleilla on rauhallista, mutta Tangomarkkinoilla kaikkea muuta

14.7.2018 20:32

Iltalehti selvitti, kuinka paljon tutut suomalaisfestivaalit työllistävät poliisia. Lehden viranomaisille osoittamissa tietopyynnöissä tiedusteltiin, kuinka paljon musiikkifestarit työllistävät poliisia hälytystehtävien muodossa ja millainen osuus väkivaltarikoksilla oli kaikista hälytystehtävistä.

Keskiarvot kahden vuoden ajalta osoittavat, että festivaalialueilla sattuu rikostapauksia todella harvakseltaan. Lähes 90 prosentissa tapahtumista tehtäväilmoituksia tulee jopa siinä määrin niukasti, että niiden ei voi edes tulkita aiheuttavan poliisille lisätöitä.

Seinäjoen Tangomarkkinat paljastuivat selvityksessä rauhattomimmaksi festivaaliksi 110:llä hälytystehtävällään. Sama tapahtuma piti kärkisijaa myös pahoinpitelyjä tai raiskauksia koskevissa hälytystehtävissä. Meno raskaamman rockin tapahtumissa oli huomattavasti rauhallisempaa, sillä Tuska-festivaalien, South Parkin ja Nummirockin osalta pahoinpitelytapauksia raportoitiin vain yksi kappale vuodessa.

”Tässä on hauskaa se, että vedämme samaan aikaan toisena tilastoykkösenä: siinä, paljonko ihmiset juovat alkoholia per capita. Me juomme kuin sienet, mutta silti käyttäydymme hyvin”, Tuskan toimitusjohtaja Eeka Mäkynen kommentoi selvityksen tuloksia.

Voit käydä lukemassa Iltalehden jutun kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa