Jaa että kokoelmat eivät enää myy? No, Nightwishin Decades puhuu vähän toisenlaista kieltä

20.3.2018 20:48

Parhaillaan Yhdysvalloissa kiertävän Nightwishin hieman yli 20-vuotista uraa kartoittava Decades-kokoelma näyttää tekevän komeasti kauppansa.

Korkeat listasijoitukset ovat hienoja juttuja erityisesti sen vuoksi, että kyseessä on todellakin vanhoja, jo aikaisemmin saatavilla olleita sävelmiä sisältävä paketti. Toki mukana on myös harvinaisempaa materiaalia, muun muassa Nightwish-kappaleen demo.

Ne sijoitukset?

Suomessa Decades kohosi myyntilistan paalupaikalle, kuten muutama aikaisempikin Nightwish-julkaisu. Judas Priestin Firepower muuten pamahti suoraan listan kakkoseksi, joten täkäläisen listan kärjen metallipitoisuus on sakeampi kuin aikoihin.

Saksan listalla Nightwish löytyy sijalta 5, ja Decades on Firepowerin ohella ainoa raskaampi levytys ”Germaanien” kärkikahinoissa. Sveitsiläiset taas ostivat Decadesin seitsemänneksi.

USA:n listalla Nightwishin tilanne on mielenkiintoinen. Billboardin (lukemattomista erilaisista) listoista Top Current Albums -lista mittaa nykyään uusien FYYSISTEN levyjen kauppaa, ja sieltä Nightwish löytyy sijalta 24.

Jos nimittäin puhutaan silkasta fyysisestä levymyynnistä, tämä on Nightwishin korkein listasijoitus USA:ssa koskaan, sillä Endless Forms Most Beautiful päätyi listalla sijalle 34, Dark Passion Play sijalle 84 ja Imaginaerum sijalle 99.

Nightwish päättää Pohjois-Amerikan-kierroksensa Floridan Miamiin 22. huhtikuuta. Decades-aikakauden ensimmäinen Euroopan-keikka soi Tallinnassa 18. toukokuuta.

Lisää luettavaa