Australialaistutkimus: käy säännöllisesti konserteissa, elät onnellisempana

Tänään on hyvä päivä.
17.8.2016 13:18

Hyviä uutisia usein keikoilla viihtyville.

Australiasta on nimittäin kulkeutunut tietoisuuteemme tutkimus, jossa on osoitettu, että konserteissa säännöllisesti viihtyvät kokevat elämänsä yleisesti ottaen onnellisempana kuin he, jotka eivät live-elämyksistä niin paljoa perusta.

Victorian Deakinin yliopiston tutkijat päätyivät tulokseensa 1000 henkilön otannalla ja havaitsivat keskeiseksi kohonneen juuri konserttiympäristössä ilmenevän yhteisöllisyyden ulottuvuuden; musiikin kuunteleminen yksinään ei tuottanut tukimukseen osallistuneille samanlaisia ”sosiaalisen hyvinvoinnin” tuntemuksia.

Siis hieman kuten jo taannoin kerroimmekin.

Musiikkitapahtuman koolla (sillä, oliko kyseessä jättifestari vai intiimi klubikeikka) ei sen sijaan vaikuttanut olevan merkitystä nyt saatujen tulosten kannalta.

Jännittävänä havaintona nostettakoon esiin, että musiikin tekijöiden on puolestaan laskeskeltu kuolevan keskimäärin noin 25 vuotta muita ihmisolentoja aiemmin.

Aihetta löyhästi sivuten: palauttakaamme mieliimme myös reilun vuoden takainen tutkimus, jossa osoitettiin Queen-fanien olevan Sex Pistolsin kuuntelijoita empaattisempia.

Lisää luettavaa