Kiimaa, kimalletta ja vähän Pulp Fictioniakin – Knucklebone Oscar innostui burleskin ja bluesin vanhasta, syntisestä siteestä

24.1.2017 15:13

Knucklebone Oscar on kasannut uuden kokoonpanon tarjoamaan suomalaisille jotain, mitä maassamme nähdään aivan liian harvoin: syntisen bluesin ja säädyttömän burleskin vuosikymmeniä vanhan liiton, jossa ei kimalletta, hekumaa ja hikeä säästellä.

Soundi saa nyt ilon tuoda Knucklebone Oscar & Shangri-La Rubiesin kaksi videonäytettä yleisön nähtäville. Katso pätkät alta, ja videoiden alapuolelta voit lukea Oscarin sekä burleskiartisti Turrrbocherryn mietteitä projektista. Vaikuttavaa nähtävää, verkkotoimitukselta tulee vahva suositus tälle materiaalille!

Knucklebone Oscar ei ole Las Vegasissa vieraillut, mutta kaupungin maine viehättää muusikkoa kovasti. Populaarikultturista saadut mielikuvat innoittivat tyylitajuista kitaristia tuomaan ”Sin Cityn” estetiikkaa Suomen klubeille saakka.

”Minua kiehtoo ajatus yhdistelmästä 1960-luvun Las Vegasin sivukujien strippiklubeja ja sleazy bluesia. Mukaan vielä pieni ripaus Fear and Loathing in Las Vegasia”, Oscar kertoo.

”Livenä bändissä on meikäläisen lisäksi urut, saksofoni ja rummut. Tämä on soinniltaan näennäisesti kevyempi kuin perinteinen Knucklebone Oscar -yhtye, mutta toisaalta olemme huomattavasti vahvemmin sleazy. Kuin jurrinen Dean Martin -lookalike hotellin hississa: huoliteltu ja siisti, mutta hieman liian rapea. Rouheus on piilotettu smokin, hymyn, kultaisten kalvosinnappien ja Baileys-tahraisen paidan alle.”

Knucklebone Oscar. Kuva: Jirina Alanko

Muusikot esiintyvät siis burleskiartistien kera, ja tueksi on saatu todellisia alan konkareita. Yhtyeen tukena keimailevat Las Vegasissakin esiintyneen The Ravishing Shangri-La Rubies -duon Tinker Bell ja Turrrbocherry.

Osapuolet ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin Knucklebone Oscarin musiikkivideoilla. Yhdistetty kokoonpano toimii nimellä Knucklebone Oscar & Shangri-La Rubies, livenä myös Ruby Knuckles Sextet.

”Tällainen klassinen show on ollut molempien kokoonpanojen mielessä jo jonkin aikaa. Rhythm n’ bluesin ja klassisen burleskin yhdistelmä on tosi perinteistä, mutta aika huomattavan vähän sitä tarjotaan näillä leveysasteilla livenä”, Oscar sanoo.

Bluesbändit nyt ovat mitä ovat: suurimmaksi osaksi möhömahaukkojen Stevie Ray -kloonausta jalka monitorilla ja Lapin Kulta -lippis päässä.
– Knucklebone Oscar

”Burleskipiirit esittävät suurimmaksi osaksi show’taan taustanauhojen kanssa, ja bluesbändit nyt ovat mitä ovat: suurimmaksi osaksi möhömahaukkojen Stevie Ray -kloonausta jalka monitorilla ja Lapin Kulta -lippis päässä.”

The Ravishing Shangri-La Rubiesin vaaleatukkainen osapuoli Turrrbocherry jakaa Oscarin vision oikeaoppisesta blues-burleski-show’sta.

”Haluamme herätellä tämän klassisen burleskiesiintyjä-livebändi-kombon uudestaan henkiin, mutta kuitenkin omalla twistillä”, Turrrbocherry kertoo ja jatkaa:

”Show’mme livevedot voi nähdä kunnianosoituksena burkeskin kultakaudelle, joka oli suunnilleen 1930–50-luvuilla. Noilta ajoilta tunnettuja nimiä ovat muun muassa Jennie Lee, Dixie Evans ja Tempest Storm, joka nähdään välillä vieläkin lavoilla iästään huolimatta.”

Turrrbocherry. Kuva: Jirina Alanko

Uusi projekti on Knucklebone Oscarille myös eräänlainen aikahyppy menneisyyteen.

”Musiikillsesti mennään ajoittain aika lähelle sitä, mitä Knucklebone Oscar oli aloittaessaan 20 vuotta sitten. Tietenkin siihen lisätään 20 vuoden marinadi”, Oscar sanoo.

Kokoonpano on mukana myös lauantaina 28. tammikuuta järjestettävässä Uuden musiikin kilpailun finaalissa. Siinä tosin luotetaan Klucklebone Oscarin rockimpaan tarjontaan.

”Meillä on UMK:ssa sellainen kahjo goofy-party-rokkenrollbiisi Caveman. Siinä ei esitetä tällaista livekeikkojen kaltaista burleskishowta, eli iltaklubien rohkeustasolle ei ylletä”, Oscar kertoo.

”Ylen ’family approved’ -show sisältää enemmänkin klassista Knucklebone-kohellusta ja sekoilua. Ja kyllä, saattaa olla että vahingossa rikon siellä jotain…”

Tinker Bell. Kuva: Jirina Alanko

Lisää luettavaa