Kohuista tunnetun metalliyhtyeen video sensuroitiin Youtubessa vihapuheena – bändi syyttää Googlea sananvapauden rajoittamisesta

18.1.2018 21:40

Yhdysvaltalainen King 810 nousi otsikoihin myös Soundissa joulukuussa 2016, kun bändin keikka Detroitissa peruutettiin järjestäjien kiellettyä bändiä tuomaan asearsenaaliaan keikkapaikan tiloihin. Yhtyeen Killem All -musiikkivideo kiellettiin hetkellisesti Youtubessa vihapuheeksi luokitellun sisältönsä vuoksi.

King 810 tunnetaan paitsi kohuistaan, mutta myös väkivaltaisista lyriikoistaan. Yhtyeen laulaja Gunn sekä basisti olivat vuonna 2014 syytettynä baarin edustalla tapahtuneesta murhasta, mutta syytteet kaksikkoa kohtaan kumottiin. Sensuroidun Killem All -kappaleen sanoitukset löytyvät kokonaisuudessaan Rumban verkkosivuilta.

– Youtube väittää kannustavansa sananvapautta, mutta poistaa sisältöä, jotka se luokittelee mielivaltaisesti ”vihapuheeksi”. Tämä on musiikkia ja taiteellista ilmaisua. Kappale ja sen video ovat sosiaalista kommentointia, yhtyeen laulaja David Gunn kirjoitti Instagramissa sensuuritapauksen tultua ilmi.

Gunn väitti päivityksessään, ettei Youtubea ei olisi olemassa, jos he poistaisivat kaiken sisällön, jota ihmiset voivat pitää vihapuheena. Pian Youtube palautti videon palveluunsa ikärajoituksella, mutta bändin Facebook-sivuilla Gunn kertoi ettei ole täysin tyytyväinen tähänkään ratkaisuun.

Musiikkivideo on nyt nähtävillä Youtubeen kirjautuneille täysi-ikäisille käyttäjille. Emme liitä videota juttuun tai suosittele sen katsomista herkkähermoisille poliiseja ja siviilejä kohtaan kohdistuvaa ammuntaa, ryöstöjä ja väkivaltaa sisältävänsä kuvamateriaalinsa vuoksi.

Lisää luettavaa