Kun sanasota bändin ja levy-yhtiön välillä äityy todella rumaksi – näin puidaan julkisesti musabisneksen likapyykkiä

27.4.2016 22:08

Amerikkalainen metalliyhtye Five Finger Death Punch on ajautunut sanasotaan levy-yhtiönsä Prospect Parkin kanssa.

Prospect Park haastoi bändin oikeuteen, koska se ei yhtiön mukaan ole pystynyt täyttämään levytyssopimuksen mukaisia ehtoja. Yhtiö olisi oman tiedotteensa mukaan halunnut enemmän aikaa syyskuussa 2015 julkaistun Got Your Six -albumin promoamiseen, mutta yhtiön mukaan orkesteri ei suostunut tähän vaan ”halusi tehdä lisää levyjä ja tuottaa rahaa, ennen kuin tietyt päihdeongelmien kanssa taistelevat yhtyeen jäsenet menettävät kokonaan kontrollin”.

Five Finger Death Punchin sopimus kattaa neljä levyä, joiden julkaisuvälin tulee olla vähintään yhdeksän kuukautta. Tämä tarkoittaa, ettei yhtye saa sopimuksen mukaan aloittaa uuden levyn äänityksiä ennen kesäkuun 4. päivää.

Kalifornian korkeimpaan oikeuteen 21. huhtikuuta jätetyssä syytteessä levy-yhtiö väittää yhtyeen musiikkia ja soundia tylsäksi ja paikallaan polkevaksi, koska se haluaa vain saada levyt valmiiksi ennen kuin laulaja Ivan Moody sortuu päihteisiin. Prospect Park kertoo haluavansa estää yhtyettä laiminlyömästä jäsentensä terveyttä ja turvallisuutta.

Tänään Five Finger Death Punch julkaisi oman vastineensa asiasta. Ja kuten arvata saattaa, on yhtye asioista hieman toista mieltä.

Yhtyeen tiedote on otsikoitu: ”Epätoivoiset ihmiset tekevät epätoivoisia asioita”.

– Olemme surullisia, vaan emme yllättyneitä Prospect Parkin syytteestä yhtyettämme kohtaan. Se on entisen managerimme, nykyisen levy-yhtiömme toimitusjohtajan Jeff Kwatinetzin viimeisin yritys yritys lypsää yhtyeestä rahaa ja saada bändi kokonaan haltuunsa.

– Kwatinetz tunnetaan alan piireissä oikukkaasta käyttäytymisestään, joka sai monet entiset asiakkaansa, kuten Backstreet Boysin, Kornin ja Smashing Pumpkinsin, pakenemaan joukolla.

– Five Finger Death Punch on valmiina äänittämään ja julkaisemaan sopimuksen mukaisen viimeisen albumin, mutta sen sijaan, että yhtiö antaisi meidän mennä studioon, se on päättänyt haastaa meidät ja yrittää estää meitä täyttämästä sopimusta.

Pitkässä tiedotteessa yhtye myös arvostelee levy-yhtiötään siitä, että mogulit lyövät julkisesti laulaja Moodya päihderiippuvuussyytöksillä, kun solisti on kamppaillut ongelmansa kanssa vieroitushoidossa eikä Prospect Park Management orkesterin mukaan laittanut tuolloin tikkua ristiin artistin tukemiseksi.

Melkoisen solmussa ovat siis Five Finger Death Punchin levytyskuviot, kun yhtye on käynnistänyt pitkän maailmankiertueensa. Suomessa yhtyeen voi nähdä 30. kesäkuuta Provinssissa. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Lisää luettavaa