Kyllikki Saari -biisin versioinut bändi on täällä taas – Kuuntele ennakkoon Mustarinnan pitkäsoitto

10.10.2015 10:16

Suomen Calexico? Torvineen kaikkineen erittäin värikkäästi soiva joensuulainen folkrockbändi Mustarinta julkaisee Kadotettu aika -albuminsa digitaalisena ensi viikolla, cd:nä 23.10. ja vielä vinyylinäkin vuoden loppuun mennessä.

Nyt Soundin ennakkosoitossa oleva pitkäsoitto pitää sisällään myös taannoin uutisoimamme version Kuka murhasi Kyllikki Saaren? -kappaleesta, jonka valmistumiseen liittyi pitkä ja mielenkiintoinen salapoliisitarina.

Mustarinta on pitänyt ripeää tahtia. Yhtye perustetiin vuoden 2014 alussa ja vielä saman vuoden pu0lella ilmestyi debyytti Pimeä tie. Nyt ilmestyvä kakkoslevy on folkhenkistä ykköstä äänekkäämpi ja rosoisempi. Levyn on äänittänyt ja miksannut Stellan riveistä tuttu Heikki Marttila.

– Tätä levyä lähdettiin tekemään täysin puhtaalta pöydältä, ja useaan otteeseen tuli ihan ääneenkin todettua, että edelliseen levyyn ei tarvitse sitten verrata millään tavalla – nyt tehdään jotain aivan muuta, kertoo kahdeksanhenkiseksi kasvaneen yhtyeen kitaristi-laulaja Tuukka Tams.

Mustarinta on:
Tuukka Tams – laulu, kitara
Jukka Rossi – taustalaulu, kitara
Heikki Kuikka – taustalaulu, basso
Joonas Pihlaja – puhallinsoittimet, saha
Jenni Hanikka – taustalaulu, huilu
Ilkka Kosunen – koskettimet
Jerry Tervo – rummut
Antti Koukonen – perkussiot, midi

Lisää luettavaa