Lars Ulrich paljastaa, että Metallican faneja 90-luvun puolivälissä järkyttänyt muodonmuutos ei ollut suinkaan bändin yhteinen päätös

Lars Ulrichin mukaan yhtyeen jäsenet päättivät 90-luvun puolivälin hiustyyleistään itsenäisesti.
23.7.2017 12:23

Metallica-rumpali Lars Ulrich paljastaa WJRR:n haastattelussa, ettei 90-luvun puolivälissä yhtyeen faneja järkyttänyt kollektiivinen hiustyylimuutos ollut suinkaan orkesterin sisällä koordinoitu operaatio, jonka mahdollisuudella monet ovat spekuloineet.

– Nämä jutut nähdään välillä aika hauskasti, Ulrich aloittaa. On olemassa käsitys, että kaikki 4 Metallican jäsentä menivät yhdessä parturiin ”neljä yhden hinnalla” -tarjouksen perässä tai jotain. Siitä ei ollut lainkaan kyse. [Jason] Newsted ajeli päänsä itse asiassa Black-albumin kiertueella. Se tapahtui vuoden 93 lopulla ja Load ilmestyi vuonna 1996. Väliin jäi siis kolmen vuotta, jonka aikana, yllätys yllätys, kaikki Metallican jäsenet leikkasivat hiuksensa eri aikoina. Olimme silloin jonkinlaisella tauolla.

– Noina aikoina ei ollut sosiaalista mediaa ja jos lensit tutkan alla, olit todellakin tutkan alla. Kun sitten Load ilmestyi, kaikki olivat, että ”Ooh! He leikkasivat hiuksensa!” Emme tietenkään leikanneet hiuksiamme samaan aikaan, vaan päätimme itseksemme eri aikoina trimmaavamme kuontaloitamme. Ihmiset saivat kuitenkin käsityksen, että kyseessä oli jonkinlainen etukäteen suunniteltu ja tarkoitushakuinen hanke, jota se ei tietenkään ollut. Jengi löytää aina keinoja lyödä sinua paikkoihin, joihin vähiten odotat osumia ja sinun tulee vain hyväksyä se. Sen me toki teemmekin ja osa näistä jutuista on melko hauskoja.

– Aina välillä istumme alas ja naureskelemme ihmisten keksimille jutuille. Se on ihan okei. Loppujen lopuksi se tarkoittaa, että ihmiset välittävät ja ovat intohimoisia ja edelleen mukana Metallican tekemisissä. Se on positiivinen ongelma. Toivoisinpa vain, että hiukseni olisivat yhtä hyvässä kunnossa nykyään. Haikailen vuoden 1996 kunnian päiviä, mutta se on keskustelu toiselle päivälle.

Haastattelun litteroinnista vastasi Ultimate Guitar.

Lisää luettavaa