Leon Russell, 74, on kuollut – Grammy-palkittu kantrimuusikko oli muun muassa Elton Johnin suurimpia innoittajia

RIP Claude Russell Bridges 2.4.1942–13.11.2016
13.11.2016 19:56

Grammy-palkittu ja Rock and Roll Hall of Fameen nimetty kantri- ja rockmuusikko, laulaja-lauluntekijä Leon Russell on kuollut. Russellin kuolemasta tiedotettiin laulajan virallisilla verkkosivuilla. Asiasta uutisoi Reuters.

Oklahomassa vuonna 1942 syntynyt Claude Russell Bridges aloitti musiikkiuransa 14-vuotiaana soittamalla Tulsan yökerhoissa. Russell oli myöhemmin mukana Starlighters-kokoonpanossa, joka oli olennainen osa niin sanotun Tulsa-soundin syntymisessä. Starlightersin kokoonpanoon kuuluivat myös muun muassa J.J. Cale ja Leo Feathers.

Pianoa ja kitaraa soittanut Russell toimi pääasiassa sessiomuusikkona. Russell oli mukana yli 35 albumilla ja sävelsi myös kappaleita muille artisteille. Russellin säveltämän A Song For You -kappaleen ovat äänittäneet muun muassa Joe Cocker, The Carpenters, The Temptations, Neil Diamond, Dusty Springfield, Ray Charles, Aretha Franklin ja Willie Nelson.

90- ja 2000-luvulla hiljaiseloa pitänyt Russell nousi uudelleen parrasvaloihin, kun Elton John julkaisi yhdessä Russellin kanssa tehdyn The Union -albumin vuonna 2010. Russellin viimeiseksi levytykseksi jäi 2014 julkaistu elämäkerrallinen Life Journey.

”Hän oli minulle mentori, suuri innoittaja ja vielä lempeä ihminen. Kiitän Luojaa, että saimme tehdä The Unionin yhdessä”, Elton John kirjoitti Facebook-päivityksessään kuultuaan Russellin kuolemasta.

Russellin vaimo kertoo miehensä nukkuneen pois yön aikana. Russell oli viime vuosina sairastellut vakavasti ja sai muun muassa sydänkohtauksen viime kesänä. Hän joutui vuonna 2010 leikkaukseen, jossa tyrehdytettiin aivonesteen vuotaminen.

Lisää luettavaa