Luulitko levykauppoja kuolleiksi? Pian julkaistava 12 tuumaa -kirja muokkaa käsityksiäsi

Anssi Monosen päämäärätietoinen projekti lähenee loppuaan.
4.9.2015 08:53

Elämme läpeensä digitalisoituneessa ajassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että levykaupat olisivat katoamassa. Niitä on Suomessa edelleen kymmeniä ja uusiakin tuntuu nousevan tasaiseen tahtiin. Vaikka monet perinteikkäät kaupat ovatkin ovensa internetin valtakaudella sulkeneet, erikoislevykauppojen asema ei horju. Kiireetön pläräily levyliikkeen tai -divarin hyllyin välissä on monien mielestä olennainen osa harrastajuutta.

Kuten viimeksi keväällä uutisoimme, Anssi Mononen 20 hengen työryhmineen on valmistellut tästä usealle Soundinkin lukijalle rakkaasta lajista 12 tuumaa -nimistä kirjaa, joka julkaistaan viimein loppuvuodesta. Luvassa on ”tarinoita levykaupoista ja ihmisistä niiden takana”. Kattavuudeltaan teos on laajin maassamme koskaan tehty  mukana on mm. 50 haastattelua, valokuvia ja runsaasti arkistomateriaalia myös jo pitkään toimineista, mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa dokumentoitavista levykaupoista.

Pirkanmaan rahaston apurahankin saaneen projektin valmiiksi saattamista juuri sinä voit edesauttaa ennakkotilaamalla teoksen Mesenaatista 11.9. alkaen. Seuraa tilannetta projektin Facebook-sivuilla.

Lisää luettavaa