Magenta Skycode tarjoaa huojennuksen | Soundi

Magenta Skycode tarjoaa huojennuksen

Kuten Soundi jo aikaisemmin uumoili, PMMP:n biiseistä vastaavan Jori Sjöroosin johtaman Magenta Skycoden kakkoslevy Relief ilmestyy 20. lokakuuta. Orkesterin debyytti IIIII ilmestyi vuonna 2006.

Uuden albumin tuotannosta vastaa Sjöroos ja ensimmäinen singlejulkaisu albumilta on kappale The Simple Pleasures. Kappaleen sympaattisen promovideon voi katsoa yhtyeen kotisivuilla.

- Verkkainen julkaisutahti on antanut musiikille tilaa kasvaa ja kehittyä. Tästä seuraa useampiin suuntiin kurottava äänimaailma. Lauluharmoniat ja sanoitukset ovat saaneet uudella levyllä suurempaa huomiota, mutta myös tutut elementit, kuten omintakeiset rumpurytmit sekä ennakkoluulottomat sovitusratkaisut, ovat yhä läsnä. Relief nimenä viittaa kannen kuvitukseen, mutta myös levyltä välittyvään vapautuneisuuden tunteeseen, Sjöroos kuvailee.

Yhtyeen keikkakalenteri näyttää seuraavalta:

22.10. Lost In Music, Tampere
27.10. Dias Nordicos, Madrid
03.11. Klubi, Turku
0
5.11. Kuudes Linja, Helsinki
01.12. Tavastia, Helsinki

Tähän liittyvät jutut

Omannäköisensä loppu – Magenta Skycode | 20.12.2014 Logomo-teatteri, Turku

Jori Sjöroosin johtama Magenta Skycode lopetti toimintansa kahdeksan vuotta ylistetyn debyyttilevynsä julkaisun jälkeen. Jäähyväiskeikka päättyi kirjaimellisesti tähtisateeseen.

Magenta Skycode haudan lepoon

Jori Sjöroosin johtama indieyhtye Magenta Skycode lopettaa toimintansa. Bändi soittaa viimeisen keikkansa Turussa vuoden lopulla.

Huhuista totta: Flow julkisti huikean lineupin!

Helsingin Suvilahdessa nähdään 8.–10. elokuuta jo huhuttujen OutKastin, The Nationalin, Die Antwordin ja Janelle Monáen lisäksi muun muassa Slowdive ja Bill Callahan.

Lauantaisoittolista: Jori Sjöroos ja parhaat IDM-biisit

Soundi.fi:n lauantaisoittolistasarjan kuudes osa keskittyy tanssimusiikkisuuntaukseen nimeltä IDM. Luotsina toimii muun muassa nimien Magenta Skycode, Fu-Tourist ja PMMP takaa tuttu Jori Sjöroos.

Ihmiskauppa ei ole satua – Paula Vesalan ja Jori Sjöroosin Satumaa-video järkyttää

Paula Vesala ja Jori Sjöroos ovat tehneet hienon, täysin uudenlaisen version Unto Monosen klassikkotangosta Satumaa ihmiskaupan vastaisen kampanjan hyväksi.

Joulukalenteri - hieman erilainen soittolista jouluksi

SOUNDIN JOULUKALENTERI ilmestyy päivittäin Soundin Facebook-sivulla. Ideana on, että joka päivä joku muusikko tahi julkimo valitsee oman suosikkijoululaulunsa, jonka sitten me linkitämme Facebookiin. Kalenterin korkkasi Lordi, jonka jälkeen on kuultu muun muassa Kauko Röyhkän, Asan ja Jouni Hynysen toivebiisit.

MAGENTA SKYCODE: Relief

Jori Sjöroosin täytyy olla 2000-luvun menestynein suomalainen popsäveltäjä, jos kriteereinä pidetään kaupallista menestystä ja kriitikoiden suomaa arvostusta. Hän lienee myös yksi Suomen ahkerimmista poptyöläisistä.