Meat Loafin klassinen rock-ooppera käännetään musikaaliksi juhlavuoden kunniaksi

7.9.2016 12:09

Meat Loafin hittilevy Bat Out Of Hell julkaistiin vuonna 1977. Rock-ooppera täyttää siis ensi vuonna 40 vuotta ja sen kunniaksi se saa kantaesityksensä teatterilavoilla. Levyn kappaleet säveltänyt Jim Steinman käsikirjoittaa albumin pohjalta musikaalin, jonka ennakkonäytökset alkavat helmikuussa 2017.

Billboardin mukaan musikaalia kuvataan ”kapinallisesta nuoruudesta ja intohimoisesta rakkaudesta kertovaksi romanttiseksi seikkailuksi, joka sijoittuu suuren luonnonmullistuksen jälkeiseen aikaan”. Musikaalin ohjaa palkittu Jay Scheib ja se sisältää Bat Out Of Hellin kappaleiden lisäksi myös muita tuttuja Meat Loaf -hittejä, kuten Bat Out Of Hell II -albumin I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Meat Loaf itse ei kuitenkaan ole suoraan osallisena musikaalissa.

Bat Out Of Hell oli Meat Loafin toinen albumi ja ensimmäinen yhteistyö Jim Steinmanin kanssa. Rock-oopperaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 43 miljoonaa kappaletta. Bat Out of Hell on täydentynyt vuosien mittaan albumitrilogiaksi; Bat Out Of Hell II: Back Into Hell julkaistiin 1993 ja Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose vuonna 2006.

Meat Loafin uusi albumi Braver Than We Are julkaistaan puolestaan tulevana perjantaina 9. syyskuuta. Levy on tehty jälleen yhteistyössä Steinmanin kanssa, jonka panosta on viimeksi kuultu Bat Out Of Hell III -albumilla.

Lisää luettavaa