Meksikon kaikkien aikojen menestynein laulajatähti kuoli dramaattisesti kesken kiertueensa

29.8.2016 11:28

Alberto Aguilera Valadez, joka tunnettiin paremmin taiteilijanimellään Juan Gabriel, menehtyi sydänkohtaukseen aikaisin sunnuntaina 28.8, uutisoi Los Angeles Times. Hän oli 66-vuotias.

Juan Gabriel oli paraikaa kiertueella promotoimassa viimeisintä levyään Vestido de Etiqueta por Eduardo Magallanes. Hänen viimeinen konserttinsa kuultiin Los Angelesin Forumilla perjantai-iltana. Paikalla ollut Billboardin toimittaja kuvaili show’ta näin: ”Voi perustellusti sanoa, että tämä 66-vuotias artisti on äärimmäinen esiintyjä”.

Juan Gabriel tunnettiin sydänsurua tihkuvista kappaleista ja värikkäistä konserteistaan. Hän kirjoitti urallaan noin 1800 laulua, ja hänen albumeitaan myytiin yli 100 miljoonaa kappaletta. Gabriel oli levymyynnin valossa Meksikon kaupallisesti menestynein artisti.

Laulaja tarina on sikälikin innoittava, että hän nousi erittäin köyhistä oloista supertähteyteen. Hän joutui vain nelivuotiaana orpokotiin kasvatettavaksi, kun hänen maanviljelijäisänsä joutui psykiatriseen sairaalaan.

Suru-uutinen otettiin Meksikossa vastaan raskaasti. Jopa maan presidentti Enrique Pena Nieto twiittasi surunvalittelunsa tähden poismenon johdosta ja otti osaa tämän perheen ja läheisten suruun.

Lisää luettavaa