Metallica julkaisi lisää ”näin tehtiin”-materiaalia studiosta – ”Hän haluaa kontrolloida kaikkea, vaikkei todellisuudessa pysty”

Näin työnimellä N.W.O.B.H.M. A.T.M. kulkeneesta kappaleesta muovautuu Atlas, Rise!
24.8.2017 10:28

Metallica on näin pitkän Euroopan-kiertueensa kynnyksellä jakanut lisää kulissien takaista videomateriaalia bändin tuoreimman Hardwired… To Self-Destruct -albumin studiosessioista. Tällä kertaa työn alla on erikoisella työnimellä N.W.O.B.H.M. A.T.M. kulkenut kappale, josta ennen pitkää syntyi levyn kolmas singlejulkaisu ja keikkasettiin sittemmin vakiintunut Atlas, Rise!

James Hetfield avasi kappaleen sanoituksia Rolling Stone -lehdelle ja kertoi ajatelleensa bänditoveri Lars Ulrichia lyriikoita työstäessään.

”Lars on niitä ihmisiä, jotka haluavat tehdä kaiken itse, koska muuten se menee väärin. Hän kantaa paljon asioita harteillaan ja siitä Atlas, Rise! sai alkunsa: Hei, anna minä autan. Ei sinun tarvitse kantaa kaikkea yksin, veliseni”, Hetfield sanoo.

”Kappale ei kerro nimenomaan hänestä, mutta minä vedän hänet tähän mukaan – hän luultavasti pitää siitä. Hän tarvitsee pientä draamaa toimiakseen, kuten me kaikki ainakin jollain tasolla. Hän haluaa kontrolloida kaikkea, vaikkei todellisuudessa pysty. Hänellä on vain harhaluulo kontrollista ja tapa valittaa, miten kaikki täytyy tehdä aina itse – ja silti edelleen tehdä niin.”

Metallican Euroopan-kiertue alkaa syyskuussa Tanskasta ja päättyy ensi vuoden toukokuussa kahteen keikkaan Helsingissä.

Lisää luettavaa