Metallican James Hetfield kyllästyi ison kaupungin elitismiin ja muutti parintuhannen asukkaan pikkukylään

19.12.2016 10:06

Bay area thrash metal -skeneä kutsutaan Bay area thrash metaliksi muun muassa siksi, että Metallica toimi San Franciscossa 1980-luvun alussa. Vaan eipä toimi enää, kun yhtyeen johtohahmo James Hetfield otti ja kyllästyi ja muutti Coloradoon Vailin laskettelukylään. Vuonna 2010 kylän asukasluvuksi ilmoitettiin 5305 henkeä. Asiasta kerrottiin The Joe Rogan Experience -radio-ohjelman haastattelussa, ja haastattelun nosti esille Blabbermouth.

”Muuttaminen Kaliforniasta Coloradoon oli oikea päätös. Tunnen todella olevani osa luontoa siellä. Siellä et tahdo pysytellä sisätiloissa. Siinä on jotain erikoista. Haluat vain olla ulkona koko ajan”, Hetfield kertoi radioisäntä Joe Roganille.

Muuttopäätökseen vaikutti myös vanhan asuinpaikkakunnan asenneilmasto, johon Hetfield ei tuntenut sopivansa. Innokkaana metsästäjänä tunnettu, Yhdysvaltain Kansallisen kivääriyhdistyksen jäseneksi listautunut Hetfield ei tainnut enää sopia suuren kaupungin hipster-henkiseen ilmapiiriin.

”Kyllästyin täysin Bay Arean meininkiin. He puhuvat siitä, miten moniarvoisia siellä ollaan, ja se toimii ihan hyvin, jos olet samalla tapaa moniarvoinen kuin he. Mutta jos ilmestyt peura autossasi paikalle, sitä ei katsota hyvällä. Minun näkemykseni orgaanisen ruoan syömisestä ei ole sama kuin heidän”, Hetfield sanoo.

”Minusta siellä oli ihmisillä aika elitistinen asenne. Jos et ole heidän kanssaan samaa mieltä politiikasta, ympäristöasioista ja niin edespäin, sinua katsotaan alaspäin. Coloradossa sen sijaan kaikki ovat hyvin luontevia. He eivät pelaa mitään peliä, he eivät poseeraa. He eivät halua niinkään halua estää sinua tekemästä mitä haluat tehdä vaan he mieluummin nauttivat omista jutuistaan.”

Alkaakohan Suomessa joskus sellainen muuttoliike, että ihmisiä lähtee ”elitistisestä” Helsingistä vaikka Jämsään, koska siellä ihmiset ovat luontevampia? Nykyisessä ilmapiirissä ei olisi lainkaan ihme.

Lisää luettavaa