Mitä mieltä Deep Purplen Roger Glover on Black Sabbathista ja Led Zeppelinistä? Asia nousi esille haastattelussa

4.4.2017 15:25

Uutta Deep Purple -levyä promotoiva Roger Glover oli hiljattain italialaisen Linea Rockin jututettavana, ja keskustelu kääntyi muun muassa brittirockin muihin jättiläisiin. Ison-Britannian rockskeneä hallitsivat 1970-luvulla Deep Purplen lisäksi Led Zeppelin ja Black Sabbath, ja Gloverilta kysyttiin, kadehtiko hän aikanaan kovan kolmikon muita yhtyeitä mitenkään.

Kävi ilmi, että Black Sabbath on jäänyt basistille hivenen vieraaksi, mutta Zeppeliniin hänellä on huomattavasti läheisempi suhde.

”En tuntenut silloin Black Sabbathia kovinkaan hyvin. Minusta Paranoid oli mainio single, mutta en oikein koskaan paneutunut loppulevyyn”, Glover sanoo.

”Zeppeliniä puolestaan kuulin jo ennen kuin liityin Purpleen. Rakastin sitä bändiä – niiden ensimmäinen levy muutti itse asiassa koko suhtautumistani musiikkiin.”

Gloverin mukaan 1960-luvun lopussa bändit puhuivat paljon ”raskaudesta” esimerkiksi Creamin ja Jimi Hendrixin yhteydessä, ja Gloverkin luuli vanhassa bändissään, että raskas musiikki tarkoittaisi vain sitä, että soitetaan samaa kuin ennenkin mutta kovempaa ja isommalla kalustolla.

”Sitten kun kuulin Zeppeliniä ja erityisesti Dazed and Confusedin ja How Many More Timesin, ’heavy’ ei tarkoittanutkaan enää kovaäänisyyttä ja kamojen kokoa vaan asennetta. Asenne oli avaintekijä. Se ymmärtämys antoi minulle suuntaa, mihin suuntaan minunkin piti lähteä soittajana.”

Deep Purple tulee esittämään raskasta rockia Suomeen 11. marraskuuta.

Lisää luettavaa