Mitä musiikkia sinun kotikonnuillasi kuunnellaan? Kartta kertoo Spotifyn suosituimmat biisit eri kaupungeissa

21.3.2017 11:10

Spotify on julkaissut sivuillaan monenlaista tietoa käyttäjiensä kuuntelutottumuksista, ja tässä on yksi erityisen kiinnostava tilastoisku. Alempana olevasta kartasta voi katsoa, mitkä ovat 38 kuunnelluinta kappaletta eri kaupungeissa ympäri maapalloa. Näppärää!

Suomesta löytyy dataa muun muassa Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Riihimäeltä, Hämeenlinnasta, Rovaniemeltä, Joensuusta, Lohjalta ja ties mistä. Vaan millaisia eroja eri alueiden välillä sitten on?

Helsingissä kuunnelluin kappale on kartan mukaan Ida Paulin ja Kalle Lindrothin Kun tää loppuu, ja kakkosena komeilee JVG:n versio Urheiluhullusta. Pohjoisempaan mentäessä nimet muuttuvat: Rovaniemellä, Seinäjoella ja Joensuussa ykkösenä on Antti Tuiskun Rahan takii, Kuopiossa Haloo Helsingillä on kaksoisjohto (Kärpästen herra ja Hei haloo) ja Kokkolassa soi Mikael Gabrielin Lumi teki enkelin eteiseen -tulkinta. Jyväskylässä luotetaan vielä raskaaseen rockiin: siellä ykkössijaa hallitsee Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Hyvä Keski-Suomi!

Selaa paikkakuntien tarkempia tietoja tästä:

Lisää luettavaa