”Vuonna 1993 päätimme, että meillä on joskus oma iso hiekkalaatikko” – mystinen Apulandia avautuu syyskuussa

Pyydämme etenkin Kahvin ystäviä pysymään kuulolla.
4.8.2016 11:30

Facebookin ihmemaassa on viime aikoina herättänyt kiinnostunutta kuhinaa Apulandia-niminen sivu. Kaikesta päätellen kyse on tietenkin eräänkin heinolalaisyhtyeen perin mystisestä museo-/mikä lie -projektista.

Muuan Sipe kommentoi uteluitamme aiheesta näin:

Apulandia avataan 9.9. Vuonna 1993 päätimme Tonin kanssa, että meillä on joskus oma iso hiekkalaatikko, jonka nimi on Apulandia. Pari vuotta sitä on rakennettu, 25 vuotta säilötty tavaraa sitä varten, ja kuukauden päästä se on valmis. Lisäksi sieltä saa maailman parasta kahvia.

Sipe sivusi aihetta taannoin myös Radio Voiman haastattelussa. Huomatkaatte, että Apulandian kahvila Kahvilan testiavajaiset järjestetään jo perjantaina 12.8. klo 12:08.

Edellinen lehdessä julkaistu Apulanta-juttummehan (Soundi 10/2015) alkoi tähän tapaan:

”On muutama asia, joista Toni Wirtanen on tarkka. Ensinnäkään vettä ei pidä kaataa säiliöön suoraan kahvipannusta. Annosteluun pitää ehdottomasti käyttää erillistä kaadinta. Tällöin ylimääräistä kahvirasvaa ei kulkeudu keittimen sisälle.

– Sitä mä en tajua, että kun jengi juo työmaalla kuitenkin koko ajan sumppia, niin miksi sen pitää olla niin helvetin pahaa? Aina on se sama paskainen kympin kahvinkeitin, joka porottaa yötä päivää. Siitä sitten kitataan vuodesta toiseen muovin makuista litkua.”

Syyskuun seitsemäntenä saa ensi-iltansa Tuukka Temosen ohjaama Apulanta-elokuva Teit meistä kauniin:

Lisää luettavaa