Nähdäänkö Richie Samboraa lavalla Rock And Roll Hall Of Fame -seremonioissa? Entinen Bon Jovi -kitaristi kommentoi

Yleisöäänestyksessä murskavoiton saanut Bon Jovi on yksi vuoden 2018 uusista kunniagalleriaan menijöistä.
15.12.2017 10:56

Rock And Roll Hall Of Fame -instituutio valitsi hiljattain nipun artisteja, jotka otetaan mukaan kunniagalleriaan 14. huhtikuuta Clevelandissa järjestettävässä palkintoseremoniassa. Vuonna 2018 mukaan pääsevät Dire Straits, The Cars, The Moody Blues, Nina Simone, postuumin Early Influence -palkinnon saava Sister Rosetta Tharpe sekä yleisöäänestyksessä äänivyöryn saanut Bon Jovi.

Kunniagalleriaan nimetyt bändit on myös tavattu nähdä esiintymässä palkintoseremoniassa siinä kokoonpanossa, jonka Hall Of Fame -tuomaristo kelpuuttaa mukaan – mikä käytännössä tarkoittaa sitä kokoonpanoa, jota pidetään niin sanotusti klassisimpana. Tästä syystä Bon Jovi -fanit ovat spekuloineet, nähdäänkö vuonna 2013 yhtyeestä lähtenyttä kitaristi Richie Samboraa lavalla muun yhtyeen rinnalla, varsinkin kun 30 vuotta bändissä soittaneen kitaristin ero ei nokkamies Jon Bon Jovin mukaan tapahtunut järin hyvissä merkeissä.

Rolling Stone -lehti otti Samboraan yhteyttä heti Hall Of Fame -julkistusten jälkeen ja kitaristi sanoi osallistuvansa seremoniaan erittäin mielellään eikä bändin kanssa esiintyminen ole millään lailla poissuljettu ajatus ainakaan hänen puolestaan.

– En ole vielä puhunut kenenkään kanssa asiasta, mutta eiköhän sekin keskustelu tulla käymään. Henkilökohtaisesti olen ihan cool, tulen paikalle mielelläni enkä murehdi, mitä tulee tapahtumaan. Menen sinne ja kiitän kaikkia vuolaasti, siinä se. Olen vain iloinen, että saan tehdä tätä elannokseni, Sambora tuumaa.

Sambora sanoo keskustelleensa Jon Bon Jovin kanssa viimeksi pari vuotta sitten, mutta he kuitenkin viestittelevät yhä toisilleen. Kitaristin mukaan heidän välinsä ovat kunnossa eikä eroon liity suurta draamaa. 31 vuotta niin ison organisaation matkassa vain riitti hänelle.

– En oikeastaan kaipaa muuta kuin keikkoja. Olen aina sanonut, että musiikin tekeminen ja yhteyden luominen ihmisiin on hauska osuus. Matkustaminen ja ne 22 tuntia päivästä jolloin et ole lavalla, se on työtä ja siitä sinulle maksetaan. Ja kun olet suurimman osan elämästäsi tien päällä, jäät paljosta paitsi. Niinpä päätin, että minun on palattava perheeni luokse ja oltava taas yksilö.

Lisää luettavaa