Neil Young osallistui naisten ja vähemmistöjen oikeuksiin kantaa ottavaan Naisten marssiin Los Angelesissa – ”Kokemus, jota en tule koskaan unohtamaan”

21.1.2018 21:19

Ympäri Yhdysvaltoja järjestetty Naisten marssi -tapahtuma keräsi jälleen satoja tuhansia ihmisiä protestoimaan epätasa-arvoa vastaan lukemattomissa eri kaupungeissa. Yksi Los Angelesissa mukana olleista marssijoista oli rock-legenda Neil Young, joka luonnehti kokemustaan myöhemmin Facebook-sivuillaan ikimuistoiseksi.

”Kävely tänä aamuna satojen tuhansien muiden ihmisten kanssa Los Angelesissa oli kokemus, jota en unohda koskaan. Keskellä humaanisuuden merta, ihmisten kantaessa muutosta vaativia kylttejä, tunsin oloni hetkeksi klaustrofobiseksi, mutta se meni kuitenkin nopeasti ohi. Kaikki olivat positiivisia ja iloisia seistessään siellä uskomustensa takana”, Young kirjoitti julkaisemassaan päivityksessä.

”Muutama tasapainoisen neron kannattaja seisoi poliisien edessä huutelemassa asiattomuuksia, mutta heihin ei juurikaan kiinnitetty huomiota. Naiset seisoivat käsi kädessä heidän edessään ja piti heidät erillään marssijoista. Se oli kaunista. Kaikki onnelliset ihmiset kerääntyneenä yhteen ja ilmaisemassa itseään; se oli hyvin humaania enkä usko unohtavani sitä koskaan. Jatkoimme vain kävelyä käsi kädessä.”

”Toivon että sadat tuhannet naiset ja miehet tunsivat joukkonsa muodostaman voiman. Toivon heidän muistavan tämän tunteen mielipidemittauksissa marraskuussa. Meillä on röyhkeyttä pyytää muita maita sisällyttämään naisten oikeudet perustuslakiinsa, mutta siltikään Yhdysvaltojen perustuslaissa ei edelleenkään taata heille tasa-arvoisia oikeuksia.”

Lisää luettavaa