Nintendo-soundit kunniaan! – 8-bittiset versiot Iron Maidenin, Pink Floydin ja Queenin klassikoista ovat riemastuttavaa kuultavaa

28.2.2017 21:18

8-bittinen Nintendo mullisti ilmestyessään 1980-luvun puolivälissä paitsi nuorison vapaa-ajanviettotavat, myös toi nykyisin chiptune- ja/tai videopelimusiikkina tunnetun 8-bittisen nakutuksen pelihalleista olohuoneisiin. Vaikka itse soundi saikin alkunsa toki jo aivan ensimmäisten tietokoneiden äänipiirien sisuksista, sen kilkatus, tutina ja töminä yhdistetään useimmiten juuri Nintendon legendaarisimpaan pelikonsoliin.

Kuin testamenttina kasibittisen musiikin tenhosta, se on edelleen kovassa huudossa maailmalla ja Youtubesta löytyykin lukuisia aiheeseen erikoistuneita kanavia, joista 8 Bit Universe on kenties se kaikkein suurin ja kaunein. Sen pyörittäjien käsissä lukemattomat tunnetut rock- ja pop-hitit muuntuvat suorastaan karkean kulmikkaiksi taideteoksiksi ja herättänevät jokaisessa nuoruudessaan supermarioita ja kumppaneita yötä myöten hakanneissa melkoisia nostalgia-säväreitä.

Otetaanpa vaikka esimerkiksi muutama rock- ja metal -ikivihreä pariltakin suhteellisen tunnetulta laulu- ja soitinyhtyeeltä:

Pink Floyd:

Queen:

Iron Maiden:

Lisää luettavaa