Nyt olisi mahdollisuus omistaa pala oikeasti merkittävää rock-historiaa – legendaarisen rock-klubin nimikyltti huutokaupattavaksi

22.1.2017 23:33

Los Angelesissa sijaitseva Whisky a Go Go lukeutuu kaikkien aikojen merkittävimpiin ja tunnetuimpiin rock-klubeihin, jonka hämyisissä looseissa ja hieman valoisammalla lavalla on nähty väkeä aina Led Zeppelinistä ja The Doorsista Janis Jopliniin, sekä Mötley Cruesta Van Haleniin, Frank Zappaan, Guns N’ Rosesiin ja The Ramonesiin saakka. Nyt Billboard raportoi klubin ovea 1980- ja 90-luvuilla koristaneen, lähemmäs nelimetrisen nimikyltin olevan tulossa huutokaupattavaksi aivan lähiaikoina – Saco River Auction Co. -huutokauppatalo on nimittäin asettamassa kylttiä myyntiin niinkin pian, kuin alkavan viikon keskiviikkona.

Kyseinen, simppeliä ”The Whisky” -tekstiä kantava kyltti korvattiin vuonna 2004 uudella, klubin alkuperäistä nimeä mukailevalla ”Whisky a Go Go” -versiolla ja se on lojunut naftaliinissa vuodesta 2012, jolloin plakaatti myytiin 35 000:lla dollarilla yksityisen ostajan miesluolaa tunnelmoittamaan. Huutokaupasta vastaava Troy Thibodeau uskoo kyltin olevan edelleen haluttua tavaraa ja arvioi sen käyvän kaupaksi noin 25 000–60 000:n dollarin hintaan. ”Rockista, heavy metallista ja musiikista ylipäätään pitävälle henkilölle tämä on varsinainen Graalin malja”, mies hehkuttaa, eikä ole väitteensä kanssa lainkaan väärässä.

 

Lisää luettavaa