Oikein! Puupäähattu-palkinto Soundiakin joka kuukausi kaunistavalle Ville Piriselle

3.2.2016 12:02

Suomen sarjakuvaseura on suuressa viisaudessaan päättänyt myöntää vuoden 2016 Puupäähattu-palkinnon sarjakuvataiteilija Ville Piriselle.

Me Soundissa olemme asiasta tietenkin erityisen iloisia, sillä piristäähän Ville lehteämme joka kuukausi Soundi-haastattelun muotokuvat piirtäen (niitä on koottu esimerkiksi tänne). Ville piirtää myös aikaisemmin Soundissakin julkaistua, Pauli Kallion käsikirjoittamaa Ornette Birks Makkonen -sarjakuvaa. Pian ilmestyykin uusi, Soundin toimituksessa jo suurenmoiseksi todettu Ornette Birks Makkonen sarjakuvasankarina -albumi.

Villen ehkä tunnetuin teos on kerrassaan nerokas, arkielämän surrealistisista anekdooteista koostuva Yhesti yhes paikas -sarja.

Sarjakuvatöiden ohella Pirinen tunnetaan myös levynkansitaiteilijana, esimerkiksi kaikki Mokoman Sakara-ajan levynkannet ovat miehen käsialaa.

Sarjakuvaseura kuvailee Piristä monisärmäiseksi ja kekseliääksi sarjakuvataiteilijaksi. Tarkemmat perustelut voi lukea täältä.

Samalla jaettiin sarjakuvaneuvoksen arvonimet tekstaaja Mikko Huuskolle ja sarjakuvaopettaja ja tuottaja Johanna ”Roju” Rojolalle.

Suomen sarjakuvaseura ry on vuodesta 1972 lähtien jakanut arvostetuinta suomalaiselle sarjakuvantekijälle annettavaa palkintoa, Puupäähattua. Nimensä ja muotonsa se on saanut Ola Fogelbergin klassisen sarjakuvahahmon Pekka Puupään päähineen mukaan.

Pirisen töistä koostuva näyttely on esillä 8.2.–27.2.16 Helsingissä Galleria Sarjakuvakeskuksessa, osoitteessa Hämeentie 150.

Ai niin, Villehän tekee myös musiikkia kokoonpanossa jos toisessa sekä itsekseen. Tähän tapaan:

Lisää luettavaa