Oikeus katsoi räppärin ylistäneen terrorismia ja halventaneen uhreja – Tuomittiin vankeuteen Twitter-viestittelystään

20.1.2017 12:14

Espanjalaisen rap rock -yhtye Def Con Dosin laulaja/räppäri César Strawberry, oikealta nimeltään César Augusto Montaña Lehmann on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankeuteen Twitterissä julkaisemiensa viestien vuoksi.

Espanjan korkein oikeus tuomitsi räppärin kirjoittelusta, joka ”ruokkii vihaa ja luvallistaa terrorismin käytön sosiaalisten konfliktien ratkaisemisessa”, kertoo espanjalainen El Pais -sanomalehti.

Räppäri sai tuomion twiittien sarjasta, jotka julkaistiin vuosien 2013 ja 2014 aikana. Twiiteissään César teki viittauksia GRAPO-militanttiryhmään sekä separatistiryhmä ETAn kidnappaamaan entiseen vankilatyöntekijään José Antonio Ortega Laraan. Räppäri oli muun muassa sanonut twiiteissään, että ”Ortega Lara pitäisi kidnapata uudelleen” ja vitsaillut lähettävänsä Espanjan kuninkaalle ”kakkupommin” tämän syntymäpäivänä.

Césarin syytteet oli hylätty alemmassa oikeusasteessa viime kesänä. Tuolloin oikeus katsoi, että räppärin twiitit olivat vain jatketta tämän sosiaalisesti ja poliittisesti kriittisille sanoituksille, joista muun muassa Beastie Boysilta ja Public Enemyltä vahvasti vaikutteita ottava Def Con Dos -yhtye tunnetaan. Korkein oikeus kuitenkin kumosi päätöksen ja antoi räppärille vuoden vankeusrangaistuksen.

– Minulla ei ole koskaan ollut aikomusta ihannoida terrorismia tai häpäistä terrorismin uhreja. Minulla on ystäviä, jotka ovat joutuneet uhreiksi, joko itse tai joku heidän läheisensä, räppäri kommentoi.

Def Con Dos -yhtyeen repertuaariin kuuluu kappaleita kuten España es Idiota (Espanja on tyhmä) ja La Culpa de Todo La Tiene Yoko Ono (Kaikki on Yoko Onon syytä).

Lisää luettavaa