”Olisimmepa kaikki yhtä onnekkaita elääkseemme elämämme tuolla tavoin” – U2 kunnioitti Leonard Cohenia Torontossa

U2 osoitti kunnioitustaan Leonard Cohenille Kanadassa.
25.6.2017 21:06

Rogers Centressä Torontossa perjantaina esiintyneen U2:sen nokkamies Bono kunnioitti viime vuonna edesmennyttä Leonard Cohenia lisäämällä yhtyeensä Bad-kappaleeseen osia Cohenin Suzannesta ja Hallelujahista, sekä muistelemalla runoilija-laulajalegendan muutaman vuoden takaisia 79-vuotissyntymäpäiviä.

Billboard raportoi The Joshua Tree -albumin 30-vuotisjuhlakiertueella hommia paiskivan yhtyeen solistin pitäneen pienen puheen ennen Bad-kappaleen alkua. ”Tänään pidämme kiinni joistakin asioista, teidän päästäessä irti joistakin”, Bono aloitti. ”En oikein tiedä kuinka päästäisin siitä irti, mutta tänä iltana tarraudun Leonard Cohenin musiikkiin. Olen ajatellut sitä tänään. Se on pyörinyt mielessäni. Hän on addiktio, josta en ole luopumassa, joten laulan tämän Leonard Cohenille.”

Kesken kappaleen Bono pyysi vielä spottivaloja sammutettaviksi ja jatkoi stadionin täyttyessä tuikkiessa puhelimien ja tähtitaivaan valojen tahtiin: ”Ajatelkaa. Ajatelkaa Leonardia. Hän kutsui meitä ystäviksi. Oikeasti olimme vain faneja. Se oli minulle ihan okei. Tämä on Leonard Cohenille. Pysykää kanssani.”

”Tämä on kaunista. Tähdet loistavat Leonardille. Olemme eri osassa maata, mutta tiedätte, että Leonard rakasti tätä kaupunkia. Pysykää kanssani. Haluan kokeilla hieman jotakin”, mies julisti vielä ennen kuin aloitti Suzanne-klassikon mukailemisen.

Myöhemmässä osassa konserttia ennen One Tree Hill -kappaleen alkua Bono muisteli lämpimästi Cohenin 79-vuotissyntymäpäiväjuhlia. ”Kysyin häneltä ’Leonard, mitä haluat tehdä 80-vuotispäivänäsi?’ Hän sanoi: ’Haluan polttaa savukkeen.’ Mutta sinähän olet ollut 27 vuotta polttamatta. ’Aion polttaa vain yhden.'”

”Olisimmepa kaikki yhtä onnekkaita elääkseemme elämämme tuolla tavoin”, Bono summasi juuri ennen kappaleen käyntiin polkaisua.

Lisää luettavaa