Olkaa varoitetut: Wöyh!-yhtyeen hämmentävä ja huuruinen lyhytelokuva saa huomenna ensi-iltansa Soundin sivuilla

23.3.2017 17:42

Tämä on sekä lupaus että varoitus. Lupaus kaikille seikkailunjanoisille tuntemattomien ulapoiden kartoittajille ja varoitus mieleltään herkille musiikinystäville: Jussi ja Antti Hyyrysen Wöyh!-yhtyeen lyhytelokuva V4RHE tulee ensi-iltaan huomenna Soundin verkkosivuilla. Video ilmaantuu nähtäville kello 12.

Elokuva on rakennettu Wöyhin tulevan albumin ensimmäisen singlen ympärille. Mitä elokuvassa tapahtuu, se on toistaiseksi pysynyt salaisuutena – paitsi niille onnekkaille, jotka näkivät teoksen suljetussa Kaskelotti-gaalassa aiemmin maaliskuussa.

Jussi Hyyrynen kommentoi elokuvaprojektia seuraavasti:

”Ohjaaja Sinikoski sai minut ennen projektiin ryhtymistä vakuutettua, että he eivät ole apulaisohjaaja Karjalaisen kanssa varsinaisesti tehneet käsikirjoitusta perinteisessä muodossaan, vaan he ovat hankkineet tietonsa keräämällä.

Sinikoski kuvaili metodejaan tarkalleen ottaen näin: ’Lönnrot lanasi Kalevalan maan pinnalta, mutta me tajusimme kaivautua syvemmälle sekä henkisesti että fyysisesti. Jopa noin 14 kilometriin saakka, tarkkaa sijaintia emme halua paljastaa turvallisuussyistä. Teimme erittäin lupaavia löytöjä alkuwöyh-kulttuurista. Kaikki viittaa siihen, että kyseessä on vahvasti dualistinen heimokulttuuri, joka tuhoutui siihen, kun joku peijooni meni keksimään ajan.

V4RHE ilmentää erinomaisesti näitä löydöksiä ja seison tukevasti ohjaajakaksikon takana.

Silti on vain kaksi varmaa asiaa: Kaivaukset saatetaan loppuun ja syksyllä ilmestyy albumi.”

Palaamme asiaan huomenna puolenpäivän aikaan! Nämä ovat mielenkiintoisia aikoja.

Lisää luettavaa