Osataan sitä muuallakin: Tuskassa vierailleesta jenkkibändistä lähti samana päivänä ensin laulaja, sitten kitaristi ja lopuksi vielä rumpali

20.3.2018 14:50

Santa Cruzin sisäiset riidat ovat puhuttaneet Suomen musiikkikenttää viime päivät, mutta orkesteri ei ole suinkaan ainoa, joka on tällä viikolla kunnostautunut itsetuhonapin painamisessa. Yhdysvaltalainen äärimetalliyhtye The Faceless on nykyään vain yhden miehen yhtye, kun bändistä lähti saman päivän aikana niin laulaja, kitaristi kuin rumpalikin. Asiasta kertoo Metalsucks.

Rivien väleistä ja vähän riveiltäkin voi lukea, että bändin ainoa alkuperäisjäsen Michael Keene on hankalahko tapaus. Eroaallon aloittanut laulaja Ken Sorceron muotoili lopettamisensa syyksi ”asiat, jotka kaikki internetiin yhteydessä olevat osaavat arvata”. Sorceron kirjoittaa, että jää kaipaamaan kitaristi Justin McKinneyn ja rumpali Bryce Butlerin kanssa soittamista, mutta ”bändiin liittyvät varjopuolet ehdottomasti vievät voiton hyvistä asioista”.

McKinneyn ja Butlerin eroilmoitukset seurasivat vielä saman päivän aikana. McKinney ilmoitti eroavansa neljä vuoden pestin jälkeen, koska ”ei kestä enää” tapaa, jolla yhtyeen muusikoita kohdellaan. Butler puolestaan ei sen kummemmin päätöstään selitellyt, vaan tyytyi lisäämään Facebook-sivunsa työpaikkatietoihin, että on lopettanut Facelessissä ja aloittanut työt Abigail Williamsin riveissä.

The Faceless esiintyi Suomessa Tuska Open Airissa vuonna 2009, tosin tuolloin orkesterissa taisi olla eri muusikot mukana – bändin Wikipedia-sivujen ”entiset jäsenet” -lista on varsin kunnioitettavan kokoinen. Orkesterin keskushahmo Keene myönsi hiljattain olevansa toipuva päihdeaddikti, mikä on vaikuttanut osaltaan siihen, että yhtye on joutunut perumaan paljon keikkoja. Facelessin viimeisin albumi In Becoming a Ghost julkaistiin viime vuonna.

Michael Keene vakuuttaa omassa Facebook-viestissään, että yhtye soittaa buukatut keikat sovitusti ja uusia jäseniä etsitään paraikaa.

Lisää luettavaa