Ozzy Osbourne vs. Bob Daisley 1–0 – Ozzyn ja ex-bändikaverin välinen oikeustaistelu alkaa kääntyä Osbournen eduksi

5.5.2017 12:45

Basisti Bob Daisley haastoi viime vuonna Ozzy Osbournen oikeuteen maksamatta jääneistä rojalteista. Diary of a Madman– ja Blizzard of Ozz -albumeilla mukana ollut Daisley väitti, että hänellä olisi saamatta kaksi miljoonaa dollaria hänelle kuuluvia rahoja albumien tuotoista. Daisley oli mukana kirjoittamassa useita lauluja näille kahdelle vuosina 1980 ja 1981 julkaistulle Ozzy-levylle.

Nyt oikeus on hylännyt Daisleyn vaatimuksen, uutisoi Metal Hammer. Oikeusistuimen mukaan rojaltiepäselvyydet johtuvat sellaisista sopimusteknisistä asioista, että niiden selvittäminen vaatii välimiesmenettelyä. Niinpä riitaa käsitellään seuraavaksi sellaisessa.

Daisley on aiemminkin perännyt saataviaan lakiteitse, mutta aiemmat vaatimukset ovat sulaneet oikeudessa. Osbournen edustajat kutsuvatkin basistin sinnikkäitä vaateita ”ahdisteluksi”. Daisley puolestaan sanoo toivovansa Ozzylle pelkkää hyvää mutta haluavansa sen, mikä hänelle kuuluu.

”En välittäisi, vaikka minulla olisi jo 50 triljoonaa dollaria. Jos joku käyttää minua hyväkseen, haluan pistää sille stopin”, Daisley kommentoi Metal Hammerin mukaan.

Lisää luettavaa