Ozzy Osbournen ”pomminvarma” krapulalääke ei sovellu herkimmille, jos nyt varsinaisesti ylipäätään kenellekään

Älkää kokeilko tätä kotona.
21.7.2017 19:46

Dangerous Minds -blogi kaivoi historian hämäristä Ozzy Osbournen The Sunday Times -lehdessä ylläpitämän ”lääkäripalstan” ohjeistuksen kohmelon estämiseksi ja/tai hoitamiseksi. Rod -niminen herrasmies Canterburystä nimittäin tiedusteli Pimeyden prinssiltä, mitkä alkoholijuomat tuottavat tämän kokemuksen mukaan vähiten epämiellyttävät krapulaoireet. Kirjoittaja halusi selvästikin ns. syödä kakun ja pitää sen myös, mutta sen onnistumisen kanssahan on yleensä vähän niin ja näin.

Ozzy otti toki kysymyksestä kopin ja vieläpä kokemuksen syvän rintaäänen turvin. Miehen vastaus? Se alkoi seuraavanlaisella alustuksella: ”Kysyt väärän kysymyksen. Krapulan peittoaminen juomisen aikana on varma tie huonoon lopputulokseen, yrititpä välttää sitten millaista alkoholia tahansa.” Kesken juomisen tapahtuvien ehkäisykeinojen sijaan mies jakoikin lukijoilleen reseptin, joka pureutuu ongelmaan seuraavana aamuna, tilanteen ollessa varsinaisesti jo päällä.

”Kehitin vuosien varrella pomminvarman parannuskeinon. Sekoitin neljä ruokalusikallista brandyä neljään ruokalusikalliseen portviiniä, lisäsin joukkoon maitoa, muutaman kananmunan keltuaisen ja — mikäli satuin olemaan juhlatuulella — hieman muskottipähkinää. Tein sekoituksen heti herättyäni ja heitin sen kitusiini. Se toimii hyvin fiksulla tapaa: tulet saman tien humalaan, joten et tunne mitään. Ainoa huono puoli on se, että mikäli et jatka ryyppäämistä, seuraava krapula tulee olemaan tuhat kertaa pahempi kuin alkuperäinen.”

Että näin.

Lisää luettavaa