Paljon onnea, Flea! Tiesitkö, että RHCP:n basistinero on ollut mukana myös varsin nimekkäissä elokuvissa?

Michael Balzaryn nimi on nähty isojenkin elokuvien lopputeksteissä.
16.10.2017 11:13

Red Hot Chili Peppersin basisti Michael ”Flea” Balzary täyttää tänään kunnioitettavat 55 vuotta. Soundi lähettää kosolti onnentoivotuksia sinne jonnekin Kalifornian lämpöön! Tässäpä kaveri, jonka soittotaitoa varmasti tulevatkin sukupolvet ihmettelevät.

Flea ei kuitenkaan ole pelkästään erinomainen basisti, vaan mies on esiintynyt myös useissa korkea profiilin elokuvissa. Järin suuria rooleja ei miehelle ole siunaantunut, mutta hyvää jälkeä Flea on saanut valkokankaallakin aikaiseksi niinä minuutteina, joina hän on kameran eteen päässyt. Listaamme seuraavaksi muutaman tähdellisen ja mahdollisesti yllättävänkin tekeleen, joissa soittomies on ollut mukana:

Paluu tulevaisuuteen 2 & 3 (1989 ja 1990)

Paluu tulevaisuuteen -trilogia oli tietysti Michael J. Foxin ja Christopher Lloydin vetämä show, mutta onpa Fleakin napattu elokuvasarjaan mukaan. Flea esittää päähenkilö Marty McFlyta pahoille teille houkuttelevaa Douglas J. Needlesiä, jonka kaasujalka painaa hivenen liikaa. Flea ei ollut ainakaan sarjan kakkososan suuri ystävä: hän kuvaili elokuvaa haastattelussa ”miljoonien dollareiden roskaksi”.

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998)

Hunter S. Thompsonin kuuluisaan kirjaan perustuvassa elokuvassa Johnny Depp täyttää päänsä niin kirjavalla kavalkadilla erilaisia päihteitä, että suorastaan hirvittää. Myös Flea pääsee yhdessä kohtauksessa nuolemaan LSD:tä Deppin kädestä ja säikäyttämään erään pahaa-aavistamattoman pukumiehen pahanpäiväisesti.

The Big Lebowski (1998)

Kukas se tässä Coenin veljesten kulttikomediassa komeileekaan Peter Stormaren vieressä? Tällä kertaa Flean kohtalona oli saada köniinsä John Goodmanilta. Suoritus sekin.

Inside Out – mielen sopukoissa (2015)

Tämä lienee Flean uran lyhin roolisuoritus, mutta koska Inside Out on niin mainio elokuva, nostettakoon sekin esille. Muusikko saa kunnian olla mukana Pixar-studion parhaisiin animaatioihin lukeutuvan teoksen Chinatown-vitsissä.

Psycho (1998)

Gus van Santin ohjaama Psykon uusintaversio ei jättänyt kovin suurta merkintää historiankirjoihin. Flea piipahtaa valkokankaalla Viggo Mortensenin kauppa-apulaisena.

Flean viimeisin roolisuoritus nähtiin tänä vuonna Baby Driver -toimintaelokuvassa, ja telkkarissa hänen ääntään kuultiin myös yhdessä Family Guy -sarjan jaksossa. Flean koko filmografia löytyy esimerkiksi täältä. Ehtiväinen mies tämä herra Balzary!

Lisää luettavaa