Perjantaibiisi! Tänään hullaannutaan Tiisun uudesta singlestä

22.5.2015 18:12

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään kunnian saa debyyttilevynsä elokuiseen julkaisuun valmistautuva suomirocklupaus Tiisu singlellä nimeltä Tänään sä musta hullaannut. Kappale on mukana myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalla.

Tiisu on yhtä kuin Henrik Illikainen (laulu ja kitara), Petteri Pulkkinen (kitara), Väinö Karjalainen (basso), Riku Sonkkanen (rummut), Antti Vuorenmaa (koskettimet) ja Mikko Aaltio (perkussiot, puhaltimet ja kitara)

Lyhyestä virsi kaunis, sitä yleensä sanotaan, mutta nyt kyllä annetaan Tiisun nokkamies Henrik Illikaisen kertoa asiasta tasan niin kuin yhdessä kauneimmista tiedotteista vähään aikaan lukee, sillä siihen ei ole mitään lisättävää.

Otetaan biisi tähän heti kärkeen ja annetaan puheenvuoro sen jälkeen Illikaiselle.

Perjantaibiisi:
Tiisu – Tänään sä musta hullaannut

”Tyttöjutut, ne on kyllä hankalia. Tämä kappale kertoo meikäläisen kouluvuosista ja niistä ensimmäisistä yrityksistä lähestyä tyttöjä.

Kouluajat oli traumaattista aikaa. Olin aika pullea kiharatukkainen poika, joka piti aina samaa mustaa hupparia ja sen alla lukuisia eri Metallica-t-paitoja. Vaikkei silloin ehkä voinut ulkonäöstäni uskoa, mutta kyllä se 12-vuotias hevimörkökin tunsi ja ihastui.

Tyttöjutut oli pelottavia.

Tyttöjutut oli pelottavia. Olin ujo, ja sitten oli näitä limudiskoja. Olin sellainen outo tyyppi, ja tytöt löi vetoa, että kuka uskalsi tanssia mun kanssa hitaita. Sit ne tanssi, ja niillä oli samanlaiset ilmeet kuin sillä naisella siinä King Kong -leffassa, kun sitä urhataan sillä attarilla. Ja sitten mun yks kaveri, sellainen naistenmies nimeltä Miro, tuli kuiskaamaan korvaan: ’Purista sitä pyllystä’. Ajattelin, että ’aa okei, no ehkä se sitten pitää tehdä niin’. Lopun voi arvata.

No mutta sitten teini-iässä sitä ihastui aika palavasti muutamaan otteeseen. Vatsassa polttaa vieläkin kun muistelee sitä meininkiä. Jatkuvasti ihastus mielessä. Jokaisella välitunnilla yritti ajautua sen ihastuksen luo. Riitti, että pääsi vaikkapa hänen viereiseen porukkaan juttelemaan. Yöt vain mietti, että millaista olisi sen tytön kanssa mennä järven rannalle pussailemaan.

Yöt vain mietti, että millaista olisi sen tytön kanssa mennä järven rannalle pussailemaan.

No haaveilla sai mistä tahansa, mutta pentele, aina ne jutut kaatui seuraavaan: kirosanaan nimeltä aloite. Hyi hyi hyi. Aloitteen tekeminen on niin ahdistavaa. Ja sitten Ilta-Sanomat väittää, että naiset tykkää aloitekykyisistä miehistä. Hyi hyi hyi! Liian jännittävää ja pelottavaa.

Mutta niin. Aloite oli teini-Illikaiselle monivaiheinen juttu. Siihen kuului lähes puolen vuoden kuumottelu ja suunnittelu. Sitten pari viikkoa kestänyt yrittäminen laittaa suunnitelma aluilleen. Siis tämän tyyliset: ’No niin, koulut loppuu kahdelta. Sillä tytöllä luultavasti loppuu samaan aikaan. Väitän opettajalle viittä vaille kaksi, että käyn vessassa, mutta oikeesti menen räpläämään kännykkää koulun takapihan pyörätelineelle, ettei tyttö varmastikaan lähde ennen mua. Sitten kun se tulee, niin sattumoisin saan kännykälläni mukamas kirjoitetun viestin valmiiksi ja lähden hänen kanssaan samaa matkaa’. No siinä kävi yleensä niin, että tyttö hyppäsikin koulun etupihalta isänsä mersun kyytiin.

Hankalia juttuja nämä tyttöasiat.

No sitten viimeinen vaihe on itse aloitteen tekeminen: päätös siitä, että tänään mä sen teen, vaikka jännittääkin, mutta olenpahan valmistautunut, tukka kunnossa ja dödöä kainaloissa. Sitten ne perhoset vatsassa ja viimeinen sisäänhengitys ja… koittaa se ihmeellinen hetki, se pieni naiivi sekunti, että sitä jotenkin shokissa vaan menee itsevarmasti toisen luo ja antaa sen voikukan. ’Moi aletaanks olee?’

Miten hemmetissä tuo tapahtuu? Puoli vuotta kuumottelee ja jännittää, ja sitten yhtäkkiä päästääkin sen ulos suustaan. Niinku noin vaan?!? No, tää on ikuinen mysteeri, ja tästä pienestä hetkestä tää kappale kertoo.

Mjoo. Hankalia juttuja nämä tyttöasiat.”


Tänään sä musta hullaannut on mukana myös viikoittain päivittyvällä Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalla. Mukana myös muita kotimaisia uutuuskappaleita, muun muassa Maija Vilkkumaan, Mustan Paraatin ja Laineen Kasperin uudet singlet.

Tiisu keikkailee kesällä 2015:

3.6  Nova – Made in Finland, Oulu
6.6. Käpylän Kyläjuhlat, Helsinki
10.6. Nova – Made in Finland, Seinäjoki
13.6. Ravintola Sävel/Vox-klubi,Forssa
17.6. Nova – Made in Finland, Vaasa
19.6. Valtteri Festival, Tampere
24.6. Nova – Made in Finland, Jyväskylä
27.6. Provinssirock, Seinäjoki
1.7. Nova – Made in Finland, Kuopio
3.7. Ruisrock, Turku
4.7. Harjufest, Karkkila
11.7. Seurojentalo, Karjalohja
18.7. Tammerfest, Tampere
24.7. Qstock, Oulu
29.7. Esakallio, Somero (+ Apulanta)
1.8. Rockcock, Kuopio
8.8. Letkurock, Letku
14.8. Kerubin kesäkonsertti, Joensuu (+ Eppu Normaali)
2.9. Louhisali, Espoo

Lisää luettavaa