Pienet miehet -kaksikon rintaa puristaa – Järnefelt & Paatelainen -kappale Soundin ensiesityksessä

Kaksikon pitkäsoitto julkaistaan syyskuussa.
26.7.2017 07:41

1990-luvulla vaikuttaneesta Pienet miehet -yhtyeestä tutut Jäky Järnefelt ja Miikka Paatelainen julkaisevat yhteisen Valon kajoa -albumin 29. syyskuuta Svart Recordsin kautta. Soundilla on ilo saada ensiesitykseen kaksikon kappale Dryadit.

Syyskuussa päivänvalonsa näkevää levyä on työstetty kuusi vuotta ja sen ensimmäiset raidat on äänitetty Pienet miehet -yhtyeen lisäksi myös muun muassa Pepe Deluxé-, Cool Sheiks-, Kerkko Koskinen Band- ja Scandinavian Music Group -yhteyksistä tutun Paatelaisen makuuhuoneessa syksyllä 2010. Hän myös sävelsi, sovitti, tuotti, soitti ja miksasi levyn itse – Järnefelt tuo levylle mukaan puolestaan runollisen lyriikan sekä lempeää kriittisyyttä. Paatelainen kuvailee musiikissa kaikuvan sellaiset artistit kuin Nick Drake ja Cosby, Stills, Nash & Young, mutta päämääränä oli kuitenkin tehdä jotain, mitä ei ole vielä tehty.

”Mulla on Grateful Deadin logo melkein joka laitteessani. Se muistuttaa mua siitä, että asiat voi tehdä toisin. Siitä tässä levyssä oikeastaan on kyse”, Paatelainen kiteyttää.

Lyriikoissa on puolestaan toistuvana teemana menetykset ja sopeutumattomuus. Järnefelt yhdistää nykyajan terävää tarkastelua unen logiikkaan tavalla, joka tekee yleisestä henkilökohtaista ja henkilökohtaisesta poliittista.

”Rakkauslaulut jäivät tälle levylle tekemättä, rintaa puristaa muista syistä”, Järnefelt itse muotoilee.

Järnefelt & Paatelainen: Valon kajoa -kansi

Lisää luettavaa