Huhut kiristyvät: Radiohead kiertueelle – miten käy Suomen?

Sveitsiläisfestivaali on jo julkistanut pääesiintyjänsä. Brittiyhtyeen uutta pitkäsoittoakin odotellaan saapuvaksi hetkenä minä hyvänsä.
21.1.2016 10:33

Radioheadin uumoillaan suuntaavan kesäkiertueelle vuonna 2016.

Viitteitä väitteen tueksi saatiin, kun sveitsiläinen, 30.6.–3.7. järjestettävä OpenAir St. Gallen -festivaali paljasti kiinnittäneensä brittiyhtyeen pääesiintyjäkseen.

Radioheadille ”läheisen lähteen” mukaan bändin suunnitelmiin kuuluisi tulevana suvena esiintyminen useilla amerikkalais- ja eurooppalaisfestareilla.

Thom Yorken ja kumppaneiden lavoillepaluun ounastellaan ajoittuvan yksiin orkesterin vielä julkaisemattoman yhdeksännen studioalbumin ilmestymisen kanssa.

Ja sehän saattaa putkahtaa ihan milloin hyvänsä. Lokakuussa 2015 Radiohead-jäsenet perustivat Dawn Chorus LLP -nimisen yhtiön. Samankaltaisia toimenpiteitä on suoritettu joitakin kuukausia ennen h-hetkeä kahden viimeisimmän Radiohead-pitkäsoiton (In Rainbows, 2007 ja The King Of Limbs, 2011) kohdalla.

Viimeksi Radiohead esiintyi livenä marraskuussa 2012.

Edit. 21.1.2016 klo 14:52: Radiohead on vahvistettu myös Barcelonassa 1.5.6. juhlittavan Primavera Soundin pääesiintyjäksi. Tapahtuman traileri alla.

Lisää luettavaa